A tavaly kisbírói felvezetéssel, barantások díszlépéses felvonulásával és népművészeti seregszemlével kezdődött V. Magyar Majális 2019-ben is folytatódik. Bugár György, Dunaszerdahely város képviselőjét és a hagyományőrző rendezvény megálmodóját faggattuk a részletekről.

 

A 2018. évi tavaszünnepély nagyon közkedvelt volt. Erre való tekintettel idén is tartanak majálist, s ha igen, mikor kerül rá sor?

 

Nagy örömünkre szolgált, hogy tavaly olyan sikert aratott a népünnepély. Természetesen, idén is folyatjuk, ráadásul immár két napon át. A rendezvény időpontja május 3-4.

 

 hirdetes_300x300  

Miért lett kétnapos?

 

A Magyar Majális egy akkora méretű rendezvény, amelynek programját egy napba szinte lehetetlen belesűríteni. Szervezésileg, a résztvevők és az érdeklődők szempontjából is kézenfekvőbb a kétnapos, hiszen egy közösségépítő és -formáló eseményről van szó. A magyar majális célja nem változott, ünnepeljen együtt magyar a magyarral. A Magyar Majálisról 2019-ben sem hiányozhat a magyar szó, a magyar zászló,  a magyar ének, a hagyományápolás, s legfőképp a magyar lelkület.

 

 

Kik szervezik idén a rendezvényt?

Dunaszerdahely Város Önkormányzata a főszervező,  melynek munkáját a Csemadok és a Csemadok dunaszerdahelyi járásbéli ifjúsági tanácsa társszervezőként segíti. Munkánkhoz a városi diákpolgármester is csatlakozik, aki várhatóan bekapcsolja majd Dunaszerdahely ifjúságát is.

 

 

A Csemadok alapszervezetei már az évzáróikon beszéltek a rendezvényről, s egyeztettek arról, miben tudnak majd a szervezésbe bekapcsolódni, hiszen ez egy regionális rendezvény lesz. Idén Hájos Zoltán polgármester úr engem bízott meg a főszervezéssel, én vezetem a stábot.

 

Milyen programokkal várják majd az érdeklődőket?

 

A részletes programról később informálunk mindenkit, viszont annyit elárulok, hogy idén már két színpadon zajlanak majd a műsorszámok. Lesz egy előadói- és egy műsorszínpad is. Tehát a műsor párhuzamosan 2-3 szálon fog futni. Ami biztos, hogy a polgári társulásokat idén is bekapcsoljuk, valamint a zoboraljaiakat is újfent körünkben köszöntjük majd.

 

 

Sikeres szervezést kívánunk.

 

Laky Erzsébet

Képek: A szerző felvételei

További ajánlott írások:

 

Ilyen volt az V. Magyar Majális Dunaszerdahelyen – Képek, beszámoló, videó

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!