Nyitókép: Nový Čas

 

Már nem csak a Tátrában van esélyünk találkozni egy medvével. A természetvédőknek tudomásuk van arról, hogy Dél-Szlovákiában egy anyamedve barangol a bocsával.

 

Az állatok nyomokat hagynak maguk után: karomnyomokat a fák törzsein, szőrcsomókat és a vadállatok koponyáit. A természetvédők fotócsapdákat helyeztek el az erdőben, hogy a kóborló medvét a nap 24 órájában szemmel tartsák.

 

 hirdetes_810x300  

Az az állítás, miszerint az ország déli részén nem lehet medvékkel találkozni, már régóta nem érvényes. 2009-ben Nyitra mellett egy vadásznak sikerült lencsevégre kapnia egy medvét. Egy évvel később Aranyosmaróton egy medvét már nemcsak lefényképezni sikerült, de videó is készült róla. Nagytapolcsány mellett pedig egy kétszáz kilós medve kergette meg apát és lányát.

 

A természetvédőknek jelenleg két kóborló medvéről van tudomásuk, akik a megszokottnál sokkal délebbre, a Jávor-csúcs alatt barangolnak.

 

A Tátrától délre barangoló turistáknak is azt tanácsolják, hogy beszélgessenek vagy énekeljenek, hogy jelet adjanak magukról a medvének.

 

TvNoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!