környezetvédelem

Eszeveszett szemetelés a Csallóközben

A felelőtlen hozzáállás eredményeként veszélyes komponensek is bekerülnek a természetbe.

Elkeserítő tapasztalat az embernek azzal szembesülnie, hogy mire képesek embertársai. Csallóköz festői tájjal, gazdag növény- és állatvilággal, számtalan turisztikai érdekességgel rendelkezik. Váltakozó éghajlati viszonyai pompás színvilággal ruházzák fel a térséget. A polgárok egy része mégsem becsüli ezt.

 

 

A Dunaszerdahelyi járásban a természet tele van szetdobált hulladékkal, mégpedig tömérdek mennyiségben. Elég, ha csak egy sétát teszünk a természetben, vagy autózunk, az utak mentén szinten mindenhol szeméttel találkozunk. Kiábrándító, hogy többnyire olyan hulladék lepi el Csallóköz szép tájait, amely évekig le se bomlik.

 

 

Az emberek önmagukat, szeretteiket és embertársaikat sem kímélve egyszerűen kiviszik a feleslegessé vált eszközeiket a fák alá, a fűbe, pihenőhelyekre. Annak ellenére is, hogy a járásbéli önkormányzatok lomtalanításokat, rendszeres hulladékszállítást biztosítanak számukra. A felelőtlen hozzáállás eredményeként veszélyes komponensek is bekerülnek a természetbe.

 

 

Számtalan esetben látni azt is, amikor a gépjárművel közlekedők az ablakon hajigálják ki a szemetet, vagy épp otthagyják a pihenőhelyeken. Nincs ez másképp a 63-as elsőrendű (Nagymegyer – Somorja között) és az 561-es másodrendű főút mentén sem.

 

 

Az önkormányzatok leginkább a Főld napja közeledtével környezettisztító brigádokat szerveznek, de a járás önkéntesei és szervezetei is szemétszedési akciókba kezdenek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket