Elkeserítő tapasztalat az embernek azzal szembesülnie, hogy mire képesek embertársai. Csallóköz festői tájjal, gazdag növény- és állatvilággal, számtalan turisztikai érdekességgel rendelkezik. Váltakozó éghajlati viszonyai pompás színvilággal ruházzák fel a térséget. A polgárok egy része mégsem becsüli ezt.

 

 

A Dunaszerdahelyi járásban a természet tele van szetdobált hulladékkal, mégpedig tömérdek mennyiségben. Elég, ha csak egy sétát teszünk a természetben, vagy autózunk, az utak mentén szinten mindenhol szeméttel találkozunk. Kiábrándító, hogy többnyire olyan hulladék lepi el Csallóköz szép tájait, amely évekig le se bomlik.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az emberek önmagukat, szeretteiket és embertársaikat sem kímélve egyszerűen kiviszik a feleslegessé vált eszközeiket a fák alá, a fűbe, pihenőhelyekre. Annak ellenére is, hogy a járásbéli önkormányzatok lomtalanításokat, rendszeres hulladékszállítást biztosítanak számukra. A felelőtlen hozzáállás eredményeként veszélyes komponensek is bekerülnek a természetbe.

 

 

Számtalan esetben látni azt is, amikor a gépjárművel közlekedők az ablakon hajigálják ki a szemetet, vagy épp otthagyják a pihenőhelyeken. Nincs ez másképp a 63-as elsőrendű (Nagymegyer – Somorja között) és az 561-es másodrendű főút mentén sem.

 

 

Az önkormányzatok leginkább a Főld napja közeledtével környezettisztító brigádokat szerveznek, de a járás önkéntesei és szervezetei is szemétszedési akciókba kezdenek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!