Nótacsokorral kezdődött az immár második alkalommal megtartott nemeshodosi zenei est. Az idei rendezvény a Hajlik a rózsafa elnevezést kapta, így az est folyamán is számtalan „rózsás” nóta hangzott el.

 

 

Az esemény zenei aláfestését Mezei Zsolt és cigányzenekara biztosította. Az estét Bugár Ildikó, Nagy Irma, Győri Béla és Rácz Pál indították és már az első pillanatban sokan követték őket dudolászva, énekelve. Így pillanatok alatt jó hangulat kerekedett a kultúrházban.

 

 hirdetes_300x300  

A nótaszó még az épület falain túlra is hallatszott. Volt, aki el is mondta, hogy azért jött be, mert kint meghallotta kedvenc nótáját. Más a munkából sietett, hogy ideérjen, remélve a tavalyi rendezvény sikerének megismétlődését.

 

 

A nótaest legmeghatóbb pillanatának egyike volt, amikor Nagy Noémi ötletgazda édesanyjával, Nagy Irmával elénekelték az Egy kicsi ház van a domb tetején c. szerzeményt. Ez az a dal, melyen Noémi felnőtt, újra és újra hallgatva, így nagyon megszerette. Nótaszeretete is nótás kedvű családjának köszönhető.

 

 

Zengett a dal egész este. Szerelemi vallomásról, fájó csalódásról, elmúlásról, emlékekről, csókokról is felcsendültek dallamok. Színpadra lépett Slezák Erika, Iványi Árpád, Méhes Judit, Nagy Attila, Jalsovszky Mónika, Kosáry Judit, Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László.

 

 

A nemeshodosi közönséget a továbbiakban Lőrincz Roland szórakoztatta, aki felejthetetlenül énekelte el a Vén cigányt, többek szemébe könnyet csalva… Roland emellett párjával, Nagy Noémivel is énekelt duettet.

 

 

A nemeshodosi rendezvény megálmodója, Nagy Noémi hírportálunknak elmondta, célja a nótakultúra terjesztése és a hodosi közösség összetartása. Hangsúlyozta, hogy az ő lelkében már kiskorától szól a dal, amit mindig örömmel ad át másoknak is..

 

 

Nagy Noémi beszélt a műsor összeállításáról is: „Idén igyekeztem változatosan összeválogatni a fellépő nótaénekeseket. Szerettem volna, ha a közönség különböző nótákat hallhat nagyszerű előadásmódok kíséretében.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.