Nyitókép: Varga Dávid felvétele

 

Az iskolai tanév végeztével lassan kiürülnek a padsorok, következik a két hónapos nyári szünet, majd szeptemberben újra megtelnek élettel és gyermekhanggal az osztálytermek. A diákok számára nincs is szebb, mint két hónapra picit lazítani, hogy aztán az első csengő hallatán újult erővel vágjanak neki az újabb tanévnek. Valakik számára azonban lezárult életük egy fontos fejezete, véget értek a gondtalan diákévek, eljött a nagybetűs élet.

 

A mai napon a Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában megrendezésre került a 2018∕2019 – es ünnepi tanév búcsúztatója. A kora reggeli órákban a Gaudeamus igitur, Ballag már a vén diák stb. című dallamoktól zengtek a Schola Privata Gutaiensis folyosói, hiszen a végzős diákok megkezdték utolsó vonulásukat az iskola falai között, hogy fájó szívvel ugyan, de búcsút vegyenek a tanáraiktól és iskolatársaiktól. Fél 10-kor aztán befejezték az ünnepélyes körmenetet, addigra a szülők, a hozzátartozók, az ismerős arcok már kint álltak az iskola udvarán, kezdetét vette az ünnepség.

 

Az ünnepi tanévzáró elején a The Töpörtyűz nevű zenekar tagjai csaptak oda a húrok közé, akiket az ünnepi szónokok követtek. Elsőként a fiatalabb diákok és az elballagók egy-egy képviselője lépett a mikrofonhoz. Röviden elbúcsúztak, és sok sikert kívántak egymásnak. Ezt követően Priskin Zoltán, az iskola igazgatója ragadta magához a szót, akit Szokol Dezső, az iskola alapító-tulajdonosa követett. Az igazgató és a mérnök úr is beszédükben reményüket fejezték ki a tekintetben, hogy a végzős diákok számára az oktatási intézményben eltöltött évek nem voltak hiábavalóak, és hogy a jövőben is megfelelőképpen becsülettel, tisztességgel, nemzeti hovatartozásukat sohasem megtagadva fognak majd tudni boldogulni az időközben felnőttekké váló ifjak. A továbbiakban a tanév legjobb, legaktívabb tanulói értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak.

 hirdetes_300x300  

 

fotó: Varga Dávid

 

A program további részében felsorakozott az iskola apraja nagyja, hogy együtt elballagjanak Gúta város polgármesteri hivatalához, ahol a város polgármestere és a különböző tisztségviselők színe előtt lerótták a tiszteletüket. Megérkezve a hivatalhoz a jelenlévőket köszöntötte a polgármester, aki örömét fejezte ki, hogy minden évben ilyen szép számban képviselteti magát az iskola, a diákok száma pedig az idő előrehaladtával nemhogy csökken, hanem egyre csak nő. A köszöntőt követően a végzős diákok osztályfőnökei megtették azt, amire a diákok már a reggel folyamán sort kerítettek, és bejegyezték nevüket a város emlékkönyvébe. Az osztályfőnököket Szokol Dezső, Szokol Erzsébet (gazdasági szakelőadó) és Priskin Zoltán követték.

 

A program zárásaként Szokol úr megkérte a polgármestert és a jelenlévő hivatali képviselőket, hogy együtt vonuljanak át megkoszorúzni az I. világháborús emlékművet, amivel lényegében befejeződött az ünnepélyes ballagás.

 

fotó: Varga Dávid

 

Varga Dávid

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!