Nyitókép: TASR

 

Párkány városa a magyarországi Esztergommal közösen építi ki Európa első határon átívelő kerékpárkölcsönző rendszerét.

 

„A szlovák–magyar határ mentén egy új típusú közlekedési szolgáltatás jön létre, ami még jobban hozzájárul a két város összeköttetésének javításához“

 

– konstatálta Eugen Szabó, Párkány polgármestere.

 hirdetes_810x300  

 

A szolgáltatásnak köszönhetően a lakosok és a turisták átbiciklizhetnek a hídon a szomszédos országba, ami többek között a környezetszennyezést is csökkenti.

 

A projekt keretén belül 14 új kerékpárállvány épül – hat Párkányban, nyolc pedig Esztergomban. A kerékpárkölcsönző rendszert 105 új kerékpárral bővítik.

 

Esztergomban 30 klasszikus és 30 elektromos kerékpárral bővül a rendszer, míg Párkányban 30 hagyományos és 15 elektromos kerékpárt helyeznek majd ki.

 

A közösen kifejlesztett rendszer nemcsak Párkány és Esztergom lakosainak, hanem a két városba látogató turistáknak is lehetővé teszi, hogy a kibérelt kerékpárt bármelyik állványról elvegyék, és egy tetszőleges állványra visszategyék.

 

A kerékpárállomásokat mindkét városban a fontos létesítményekhez közel helyezik el. A sikeres közbeszerzésnek köszönhetően a fejlesztési munkálatokat a T-Systems Magyarország Zrt. a Neuzer Kft.-vel közösen fogja elvégezni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!