Augusztus 11.-én, szombaton került megrendezésre a Partocska Polgári Társulás rendezésében a  II. Csetnekvölgyi Népzenei Fesztivál Kuntapolcán.

 

A rendezvény szervezésének fő feladatait a Partocska Polgári Társulás elnöke, Simon Bódis Enikő vállalta magára, aki korábban lemondott az MKP helyi elnökségi tisztségéről, és a párt járási elnökségéből is kilépett.

 

A rendezvény anyagi fedezetét teljes mértékben a magyar kormány biztosította, a polgármester asszony és az önkormányzat pedig mindenben támogatta a rendezvényt.

 

 hirdetes_300x300  

A nyitóbeszédben a nemzeti öntudat ápolásának fontosságára hívták fel a résztvevők figyelmét, és arra, hogy amíg egy nép öntudatának lángja ég, az adott nép csak addig létezik. Ezért fontos, hogy minden gyermek az anyanyelvének megfelelő iskolába járjon, és az ősök kultúrájukat feltétlenül tovább adják a következő nemzedéknek.

 

 

A rendezvény fellépői közt szerepelt a Bíborka hosszúszói népdalkör, a Borostyán néptáncműhely a Varjos zenekar közreműködésével, valamint Máté Adrien – énekes. Majd a fellépések befejezése után éjszakába nyúló mulatozás kezdődött.

 

A rendezvény megirigylendően barátias, családias hangulatban zajlott, és minden résztvevő öntudatban és élményekben gazdagodva térhetett haza.

 

 

Végh Tamás

Képek: A szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.