Újra előkerültek a bográcsok a felső-csallóközi községben. Az idei főzőversenybe huszonöt csapat nevezett be. Voltak köztük visszatérő és új társaságok is. 

 

 

A főzőcsapatok már koradélután elkezdték a készülődést. Míg az egyik húst metélt, addig a többiek zöldséget hámoztak vagy épp kolbászt, szalonnát vágtak apróra. A társaságok nemcsak az ízekre, hanem a a díszletre is nagy gondot fordítottak. Voltak, akik már őszre hangolódtak, míg mások népies öltözékbe bújtatták sátraikat.

 

 hirdetes_300x300  

 

A Bakai Önkéntes Tűzoltó Testület a bográcsos ételek mellé frissen sült bakai lángost tálalt. Aki pedig édességre vágyott, kedvére választhatott a különböző palacsinták közül.

 

 

Némelyik portékánál szinte alig lehetett elmenni, hiszen a csapatok előszeretettel invitálták az embert kóstolóra. Legyen szó szíverősítőről vagy éhségcsillapítóról.

 

 

Bertalan Zoltán, a helyi önkéntes tűzoltó testület tagja, s egyben a gasztrofesztivál ötletgazdája hírportálunknak elmondta, hogy nagyon sikeres volt az idei fesztivál, a csapatok szinte minden eshetőségre felkészültek.

 

„Öröm volt látni, ahogy a főzőcsapatok a főzés mellett jól szórakoznak. Jó érzéssel tölt el, hogy idén már huszonöt csapat vett részt a hagyományteremtő szándékkal létrehozott közösségépítő rendezvényen”

 

– fogalmazott.

 

 

Az augusztus 17-i Háromlábú fesztiválon volt ám tanúskodás az élet dolgairól. A hangulatot pedig a nyáresti talpalávaló fokozta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.