Alig reménykedtünk már, mégis engedett az idei ősz egy parányit elcsenni szikrázó aranyából. Az esős október alaposan elrejtette az évszak színvarázsát, nem is csábította a kirándulókat, hogy csodálják szépségét. Most azonban, október utolsó hetében mégis meggondolta magát, és engedélyezett néhány félnapot, hogy a nap melengető sugarai megcsillanjanak a pihenni térő természet pompás színvilágán.

 

Viszonylag sokan ki is használták a várva várt napfényt, hiszen a vírus okozta kijárási tilalom egyik nagyon jó engedménye, hogy elvonuljunk a természetbe, és friss energiával töltődjünk fel. Komáromban ehhez nagyszerű lehetőséget nyújtanak a folyópartok, ahová a város több pontjáról könnyen és gyorsan kijuthatunk.

 

Az elmúlt napokban leglátogatottabb a Vág folyó melletti kerékpárút volt, ahol sétáló párok, görkorcsolyázók, kerékpárosok, babakocsis fiatal anyukák jelentek meg, de olyan is akadt, aki lóra pattant, s onnan gyönyörködött a természet szépségében.

 

 hirdetes_810x300  

A Vág folyó mente Komáromnál

Holt-Vág

 

 

Ugyanilyen népszerűséget mutatott a Holt-Vág környéke, ahová leginkább a horgászok, valamint a kisgyerekes szülők látogattak ki, az utóbbiak feltételezhetően könnyű megközelítése, valamint a nagy, füves térségei miatt. Nagyobb csoportosulás szinte sehol sem fordult elő, általában magányosan, vagy párosával jelentek meg az emberek. Ez alól kivétel képeztek a tinédzserek, akik bizony néhány helyen kerékpáron, és gyalogosan is ötös-hatos csoportokba tömörültek.

 

Komárom utcái egyébként – a kijárási tilalomnak megfelelően – csendesek, a forgalom kicsi, a lakótelepeken többnyire csak a boltba igyekvő, vagy kutyát sétáltató emberek láthatóak. A nagyobb élelmiszerüzletekben mérik a belépők testhőmérsékletét, a kisebb boltokban viszont nem. A temetőben a látogatási tilalom ellenére az esti órákban több mécses is világít, az intézkedések közül talán ezt tudják az emberek legnehezebben elfogadni. Pedig mindenki tudhatná: a holtak ideje és türelme végtelen …

 

A komáromi temetőkert.
Komáromi lakótelep.

 

Mindenestre a sírkert lombkoronái ugyanolyon pompával hirdetik az őszt, mint a folyópartok ártéri erdei. Vigyázzunk magunkra és egymásra, hogy jó ideig csupán látogatóként térjünk be az eltávozott lelkek birodalmába.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei.

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.