Nyitókép: samorin.sk

 

November 3-án a Somorjai Városi Hivatal alkalmazottai Orosz Csaba polgármester utasítására nem hivatalos, ellenőrző mintavételen vettek részt Somorján, egy magánrendelőben. Itt néhányuk eredménye, a polgármesterét is beleértve, pozitív lett, ezért november 4-én azonnali hatállyal felfüggesztették a hivatal működését.

 

A polgármester ezt követően elrendelte a korábban pozitívan tesztelt, illetve az országos tesztelés második fordulójának bebiztosítását végző alkalmazottak újratesztelését, immáron megbízható PCR-teszttel. A tesztelést Dunaszerdehelyen és Pozsonyban végezték el csütörtökön, november 5-én.

 

 hirdetes_810x300  

A többi alkalmazott, illetve a lakosok biztonsága érdekében valamennyi érintett személy és hozzátartozóik a teszteredmények megérkezéséig karanténban maradtak.

 

November 7-én, a késő esti órákban bizonyosodott be, hogy mind a 11, korábban pozitívan tesztelt személy PCR-teszteredménye negatív.

 

„Nincs okunk kétségbe vonni a PCR-tesztek hitelességét, ezek hozzák a legmegbízhatóbb eredményt”

 

– közölte Orosz Csaba polgármester, aki azt is hozzátette: a hétfői tanácskozás során döntik el, hogy november 10-én újra kinyitják-e a városi hivatalt.

 

samorin.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!