Nyitókép: Téglás János

 

Lelkes, tettrekész szépkorúak vállalnak feladatot az Érsekújvári járásbéli településen.

 

Kürt Község Önkormányzata ugyan gondoskodik a település bel- és külterületének tisztántartásáról, de a helyi szépkorúak mégis úgy döntöttek, besegítenek a munkába, és ők is beszállnak a lehulott falevelek összegyűjtésébe.

 

Téglás János polgármester a Körkép.sk-nak elmondta, hogy a koronajárvány miatt a község idős polgárai sem tudtak találkozni, összejönni. Nyáron a jelenleg érvényes szigorításoktól picivel szabadabb életet éltünk, a szépkorúak mégsem tudtak több időt együtt tölteni, hiszen a kerti munkálatok elvégzése lefoglalta őket. Már hiányzott nekik a társaság, a kimozdulás, ezért a kürtiek nagy meglepetésére az idősek elhatározták, hogy az óvintézkedések betartása mellett kiveszik a részüket az őszi utcai munkálatokból.

 hirdetes_300x300  

 

„Ez egy remek alkalom volt számukra, hogy kimozduljanak a friss levegőre, s egy kicsit együtt legyenek! Nagyon örülünk, s nagyra értékeljük községünk minden polgárának, köztük a szépkorúaknak a segítségét is. Hálásak vagyunk nekik azért az önzetlen segítségért, amit az őszi munkálatok során is tanúsítottak.”

 

 

A településvezetőtől megtudtuk, hogy a nyugdíjasok minden szükséges segédeszközt hoztak magukkal. Beszélt arról is, hogy a kürti önkormányzat karácsonyonként megajándékozza a helyi nyugdíjasklub tagjait és a 75 év feletti lakosokat.

 

„Sajnálatos módon idén még a karácsonyi vásárt sem tudjuk megtartani, de hát fő az egészség. Érthető, hogy az időseknek, fiataloknak hiányzik a társaság, hiszen a találkozások fontos részét képezik életünknek. Az évente sorra kerülő karácsonyi vásár is remek alkalom volt arra, hogy összehozza az embereket. Többek között a borászok, cserkészek, nyugdíjasok mind-mind bekapcsolódtak a munkába”

 

– fogalmazott Téglás János. A polgárok nagy örömére az idősek ezekre a vásárokra is sütögettek, főztek: „Jó újra és újra érezni nagyanyáink házi készítményeinek ízét…” – emlékezett vissza a polgármester már csak amiatt is, mert az említett ünnepi vásárra idén a szigorú rendelkezések miatt nem kerül sor.

 

Kürtön az idősek egész évben aktívan bekapcsolódnak a falu mindennapjaiba. Információink szerint elsőként segédkeznek és az adófizetésben is elsők.

 

„Próbáljuk tartani a hitet és az erőt az emberekbe! Hol rendezvényekkel, hol másképp…”

 

– fogalmazott a polgármester.

 

Laky Erzsébet

Fényképek: Téglás János

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!