Nyitókép forrása: Buday Mária

 

Hát elment ICA NÉNI, már a kék égből tekint reánk… A felvidéki magyarság egyik ikonikus személyisége, a keresztény létforma valódi megtestesítője, özvegy Oláh Imréné, vitéz Domonkos Ilona Viktória, a mindenkori Magyar Tannyelvű Gimnázium (Selye János Gimnázium) nyugalmazott tanára, a Komáromi Református Egyházközség gondnoka 2021. január 7-én, életének 85. esztendejében adta vissza lelkét Teremtőjének.

 

Az utolsó pillanatig megtartva emberi méltóságát szólította magához az Úr Isten, meghagyva mindvégig szellemi frissességét, és békességet sugárzó szépségét. Nekünk, a bánat, a gyász hordozóinak megnyugvást jelenthet e kegyes halál, mely a Mindenható legbecsesebb ajándékának tudható. Szép kora ellenére sosem került a teljes kiszolgáltatottság megalázó helyzetébe, csupán a legutolsó napok hozták magukkal a földi szenvedést, amelyek átemelték őt az öröklétbe. Minden időben ő volt az, aki segített, ahová az ember egyformán vihette örömét és bánatát. Temetésére százak, vagy talán ezrek vonultak volna ki, de a jelenlegi helyzet most mást diktál.

 

Fotó: Buday Mária

A Révkomáromi Református Gyülekezet tájékoztatása alapján Oláhné Domonkos Ilona temetése 2021. január 16-án, szombaton 14.00 órakor lesz a református ravatalozóból. A temetésre érvényes a Közegészségügyi Hivatal rendelkezése, melynek alapján 6 gyászoló vehet részt a szertartáson. Ennek függvényében a temetésről készülő hangfelvétel és fotóalbum elérhető lesz a gyülekezet Youtube-csatornáján.

Tisztelői a virágmegváltásra szánt adományaikat a Lelkészi Hivatal kiírása alapján a következő számlaszámra küldhetik el:

 hirdetes_300x300  

 

SK34 1111 0000 0066 2344 7009
a következő VS megjelölésével: 16012021
A megjegyzésben kérik feltüntetni: Oláh Ilona

 

Ezen kívül a Komáromi Lelkészi Hivatalban személyesen is át lehet adni 2021. január 31-ig.

 

A koszorúmegváltásra szánt adományok a Bíró Lúcián Alap, a Király Püspök Alapítvány, és a Komáromi Református Egyházközség javát szolgálják majd.

 

Fontos elmondani, hogy a fenti (vég)rendelkezés semmilyen összefüggésben nincs a jelenlegi vírushelyzettel. Ica néni már sok évvel ezelőtt élőszóban is többünknek elmondta, személyesen nekem is, hogy ne vigyünk a temetésére koszorút, virágot, hiszen az erre szánt összeg adomány formájában az élőkre fordítható. Legyen hát végakarata szerint!

Az Ő jelleme, emberi nagysága a Mont Blanc csúcsa fölé emelkedik, hisz halálával is az élőket, az esendőket, a rászorulókat kívánja szolgálni. Érte már az égi országból a Mindenható nyújtotta jobbját.

Legyünk büszkék, mi ezrek, a komáromi híres Alma Mater egykori diákjai, hogy a tanítványai lehettünk, s boldogok, hogy érezhettük sugárzó szeretetét.

Drága Icuka néni, a szívünkben hordozunk tovább …

 

 

Buday Mária
A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 22 olvasónak tetszik ez a cikk.