Nyitókép: Körkép.sk

 

Kedden, március 23-án, egy férfi holttestét találták meg a Gömöralmágyi víztározónál, halálát feltehetően lőtt seb okozta. Petra Kováčiková, a Kerületi Rendőrfőkapitányság szóvivője a Körkép.sk-nak elmondta, hogy az ügyben a rendőrség gyilkosság gyanúja miatt indított bűnvádi eljárást. Erre való tekintettel a szóvivő több információval nem szolgált az esettel kapcsolatban.

 

Portálunk megtudta, hogy a tragédia Martin M, 55 éves újbásti lakossal történt, aki még március 19-én tűnt el otthonról. Családja kérésére a rendőrség nyomozást indított, amelynek keretében megvizsgálták a környező községek kamerarendszerei által rögzített adatokat. Almágy és Tajti községek polgármesterei arról informálták a Körképet, hogy a rendőrség vasárnap folyamán helikoptert is bevetett az eltűnt személy keresésére a nehéz terepen.

 

A család állítása szerint Martin M az autójával és saját kézi fegyverével ment el otthonról.

 hirdetes_300x300  

 

Molnár Gyula, Tajti polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy ő maga is két-három napig készenlétben állt, mivel információk szerint a Tajti víztározónál látták az autót.

 

„Tanulnunk kellene az ilyen esetekből. Sok idő telt el a kereséssel. Talán nem lenne szabad félnünk az emberek mobilizálásától az ilyen esetekben. Itt a határ mellett nagyon komplikáltak a terepviszonyok.  Sok időt, energiát spórolhatnánk meg, talán még életet is menthetnénk, ha a keresésbe bevonnánk az embereket is”

 

– mondta kissé keserű éllel a polgármester.

 

Mede Géza

Kép: a szerző felvétele

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.