Nyitókép: Körkép.sk

 

Április elsején beköszönt a megkésett, várva- várt tavasz, az emberek örömmel szabadultak télikabátjaiktól és egyszeriben rövidujjú felsőruhákra váltva élvezték a napsugarakat. A természetbarátok azonnal ellepték a folyóparti sétányokat, és átadták magukat a húszfokos meleg simogatásának.

 

De mint az április havára oly jellemző, máris engedett saját szeszélyeinek, és szelet, esőt hozó hidegfronttal másnapra véget vetett a kellemes időnek.

 

Húsvét ünnepére aztán megint kisütött a nap, bár ezt már gyakori felhősödés zavarta, és inkább csak gyönge fénye volt, ereje alig.  Mindemellett a csípős szél is megmaradt.

 hirdetes_300x300  

 

 

Ám az ember tudja, hogy az időjárás szeszélyihez alkalmazkodni kénytelen, ezért az ünnepnapokon sokan fontolóra vették, hogy talán érdemes ismét előhúzni a „vetrovkát” egy kirándulás erejéig.

 

Mivel a járvány ezen a húsvéton is saját otthonunk falai közé szorított bennünket, amit a panellakó városi embernek nem egyszerű elviselni, ezért sokan mégis a melegebb kabát és a természetjárás mellett döntöttek, hiszen ez a lehetőségünk megmaradt. A zártterű társas kapcsolatokat pedig tudjuk, hogy indokolt mellőzni.

 

 

Komáromban, amióta 2020 őszén átadták az új Monostori hidat, ismét nagy népszerűségnek örvend a Duna partján végighúzódó felújított kerékpárút, amely nemcsak a biciklizőknek, de a sétálóknak, a görkorisoknak, a nordic walking kedvelőinek is lehetőséget nyújt a testmozgás könnyen megvalósítható formáira.

 

Így, április elején, a tavaszi természet zsenge szépségeit már magára öltötte, a szomorú füzek, az égerfák zöldellő ágakkal integetnek a nagy folyó víztükre felé. Az ártéri erdő cserjéi közt mocsári gólyahír, a napfényes ösvények, a folyóparti töltés mentén bogláros szellőrózsa sárga virágszőnyege vonul végeláthatatlan hosszúságban.
A folyóparthoz vezető utak mentén pedig a korai virágzású fák, cserjék fehér díszbe öltözött ágai köszöntik a természetjárókat.

 

 

A szemet gyönyörködtető látvány, a friss levegő kiváló lehetőség testi-lelki épülésünkre. Bizonyára mindenki megtalálja ezt saját környezetében, és csupán egy kis elszántság kell hozzá, hogy elinduljunk. Április szeszélyének ellenére is minden okunk megvan a bizakodásra, hogy másodszor is elrakhatjuk a téli kabátot, és átadjuk magukat a tavaszi napfény kellemes simogatásának.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.