Nyitókép: Szent Miklós római katolikus templom

 

Nemes összefogás eredményeképp felújításra került a vágai római katolikus templom. Látva az épület korábbi állapotát, a hívek, a lakosság úgy érezte, eljött a renoválás ideje.

 

Vágát járva magunk is láttuk, hogy a templom megszépült. Kubica Adriánt, a község polgármesterét kérdeztük a munkálatokról. A település első embere örömmel fogadott bennünket.  Elmondta, hogy a templom felújításának első fázisa 2018-ban fejeződött be. Ekkor vágták alá a falakat, majd az izolálást oldották.

 

A polgármester a templom egyik felújított festményével.

 

 hirdetes_300x300  

„Idén folytatódtak a templomunk felújítási munkálatai. Megcsináltuk a talajfűtést, a talajt, de sor került a villany rekonstrukciójára is” – mondta érdeklődésünkre a polgármester. Hozzátette, hogy elvégezték a festéseket is. Megtudtuk továbbá, hogy az oltár is teljesen fel lett újítva.

 

A templom mennyezeti freskóján Árpád-házi Szent Erzsébet látható

 

A templom rekonstrukciója a hívek adományaiból és az önkormányzatnak köszönhetően valósult meg. Halász Imre plébánost nagyon szeretik a községben. Szívhez szóló, erőt adó prédikációjának köszönhetően sok hívő talál menedéket a templomban.

 

 

A lelkiatya szeretettel fordul a fiatalokhoz, idősebbekhez. Számtalan egyéb teendője mellett ő tartja a hitoktatást is.

 

 

Vága község lakossága örömmel mondhatja, hogy az önkormányzat és a plébános teljes összhangban vannak, együttműködésük gyümölcsöző.

 

Laky Erzsébet

Képek: Szent Miklós római katolikus templom – Vága FB-oldala/Kubica Adrián

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.