Krisztina
  • HUF: 354.80
  • USD: 1.18
  • 16 °C
  • 27 °C
Régió

A pápa látogatása előtt Kassa megye oltópontokat hoz létre a plébániákon

A hívek körében az oltást a Johnson & Johnson vállalat egydózisú vakcinájával fogják végezni.

Nyitókép: farnostjuh.sk

 

Ferenc pápa szeptemberi látogatása kapcsán a Kassa Megyei Önkormányzat azokon a plébániákon, ahol érdeklődés lesz az oltás iránta, oltóközpontokat hoz létre. A megye egyúttal felajánlotta segítségét a Kassai Érseki Hivatalnak a látogatás megszervezéséhez – tájékoztatott Anna Terezková, Kassa megyeelnökének szóvivője.

 

Ferenc pápa szeptember 12-től 15-ig tartózkodik Szlovákiában, melynek során szeptember 14-én Kassára és Eperjesre is ellátogat.

 

 „Nagyra értékeljük, hogy Ferenc pápa első alkalommal látogat el Szlovákiába, és úti céljaként a mi megyénket is kiválasztotta. Annak érdekében, hogy a látogatás a járvány idején is mindenki számára biztonságos legyen, a Kassa Megyei Önkormányzat oltóközpontokat hoz létre az egyes plébániákon azoknak, akik látni szeretnék a Szentatyát.

 

A Kassai Érseki Hivatallal együtt felmérjük mekkora az érdeklődés a hívők körében, és ennek fényében közzétesszük majd az oltási ütemtervet az egyes plébániákon. Az oltást a Johnson & Johnson vállalat vakcináival fogjuk végezni, ugyanis az egydózisú vakcina után 21 nappal már teljesen védettnek számít a beoltott személy”

 

– jelentette ki Rastislav Trnka, kassai megyefőnök.

 

Az aktuális járványellenes óvintézkedések értelmében a zöld besorolású járásokban legfeljebb 1 000 fő vehet részt a rendezvényeken. A pápa látogatása azonban kivételt fog képezni.

 

Az egészségügyi tárca kedden bejelentette, hogy csak azok a személyek vehetnek részt a pápa látogatásával egybekötött programon, akik be vannak oltva.

 

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Imi
2021. Júl. 21. 20:21

Ez semmi más csak a oltókampány és az országos politikusok látszólagos szentesítése,felmentése bűneik alól.Miért nincs nemtetszik megjelölés csak tetszik és miért nem kattint senki a tetszik gombra?Csaka azért mert a főnök így akarja?Nem kellene már az igazság oldalára átálni tisztelt szerkesztő urak?Nem veszitek észre hogy a saját és családotok boldogságát,jogait támadjátok ezzel a hozzáállással?Ébredj fel!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket