Nyitókép: farnostjuh.sk

 

Ferenc pápa szeptemberi látogatása kapcsán a Kassa Megyei Önkormányzat azokon a plébániákon, ahol érdeklődés lesz az oltás iránta, oltóközpontokat hoz létre. A megye egyúttal felajánlotta segítségét a Kassai Érseki Hivatalnak a látogatás megszervezéséhez – tájékoztatott Anna Terezková, Kassa megyeelnökének szóvivője.

 

Ferenc pápa szeptember 12-től 15-ig tartózkodik Szlovákiában, melynek során szeptember 14-én Kassára és Eperjesre is ellátogat.

 

 hirdetes_300x300  

 „Nagyra értékeljük, hogy Ferenc pápa első alkalommal látogat el Szlovákiába, és úti céljaként a mi megyénket is kiválasztotta. Annak érdekében, hogy a látogatás a járvány idején is mindenki számára biztonságos legyen, a Kassa Megyei Önkormányzat oltóközpontokat hoz létre az egyes plébániákon azoknak, akik látni szeretnék a Szentatyát.

 

A Kassai Érseki Hivatallal együtt felmérjük mekkora az érdeklődés a hívők körében, és ennek fényében közzétesszük majd az oltási ütemtervet az egyes plébániákon. Az oltást a Johnson & Johnson vállalat vakcináival fogjuk végezni, ugyanis az egydózisú vakcina után 21 nappal már teljesen védettnek számít a beoltott személy”

 

– jelentette ki Rastislav Trnka, kassai megyefőnök.

 

Az aktuális járványellenes óvintézkedések értelmében a zöld besorolású járásokban legfeljebb 1 000 fő vehet részt a rendezvényeken. A pápa látogatása azonban kivételt fog képezni.

 

Az egészségügyi tárca kedden bejelentette, hogy csak azok a személyek vehetnek részt a pápa látogatásával egybekötött programon, akik be vannak oltva.

 

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!