Nyitókép: Körkép.sk

 

Augusztus 12-én, csütörtök délelőtt átadták Komáromban a megújult buszpályaudvart. Az ünnepségen, amelyen két új busz is bemutatásra került, jelen volt Iván László, az ARRIVA vállalat vezérigazgatója is. Az eseményről a város polgármestere, Keszegh Béla által értesültünk.

 

Még az előző év decemberében elkezdődött, és az idei év augusztusára fejeződött be a központi buszpályaudvar felújítása. Megújult az állomás váróterme, a mellékhelyiségek, valamint a kinti tér is új külsőt kapott. Ezen kívül két megállóhely is felújításra került – mindez az Interreg pályázati támogatásnak köszönhetően, melyet még korábban nyert el a város.

 

 hirdetes_300x300  

 

A Körkép az ünnepi átadást megelőző napon tartott terepszemlét a megállóhelyeken, és az épületben, ahol a nagytakarítás utolsó simításai folytak. A körbetekintést Madarász József, az ARRIVA komáromi részlegének munkatársa tette lehetővé számunkra. A takarítást végző csoport már az üvegajtók fényesítésén, és a gyönyörűen felújított illemhelyek rendbetételén szorgoskodott, amelyek között rokkantakat szolgáló mellékhelység is található. Az új padok káprázatosan tiszták, ezután elsősorban az utazóközönségen múlik, hogy meddig maradnak ilyen állapotban.

A belső felújítás a munkálatok egyik részét képezte, ennek keretében sor kerül még a padlózat cseréjére, továbbá minden belső tér átfestésére.

 

 „Egy modern városban fontos a tömegközlekedés fejlesztése, ami egy megoldás lehet az egyre gyakoribb dugókra és az egyre intenzívebb forgalomra. Ehhez viszont megfelelő körülmények és utazási eszközök kellenek. Ezért fontos a központi állomás felújítása, amely nemcsak a helyi lakosokat, de a régiót is szolgálja”

 

– mondta a munkálatok elindításakor Keszegh Béla polgármester.

 

 

A második rész a pályaudvar külső részének felújítását érintette.  Ezt a Comorra Servis, működteti, aki a pályázat egyik partnere. A várószigeteken felújították a tetőfedő szerkezeteket és ennek esőelvezető csatornáit. Megerősítették a tartószerkezetet, továbbá cserélték a padokat, és a hulladéktárolókat. Végtelenül nagy öröm látni, hogy az egyes buszmegállók utas-tájékoztató táblái mindenütt kétnyelvűek, mégpedig mellérendelt formátumban, egyforma nagyságú betűtípussal. Nagy szó ez ilyenkor, amikor a dél-szlovákiai térség több szempontból is hátrányba kerül egyéb régiókkal szemben.

 

Becsüljük meg tehát azt, amink van, és örüljünk az új lehetőségnek!

 

Buday Mária,
A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.