Nyitókép: anc/cas.sk

 

Pozsonyban az 50 év felettiek 74%-a már be van oltva a koronavírus elleni vakcina első adagjával – jelentette be Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere, hozzátéve, hogy ennek köszönhetően a COVID-szemafor szerint Pozsony eggyel enyhébb besorolásba került, így továbbra is zöld színű maradt.

 

„Amennyiben ebben a korosztályban még a pozsonyiak egy százaléka beoltatja magát, akkor az új COVID-automata értelmében a járásunk színe mindig két fokozattal fog javulni, így pirosnál rosszabb besorolásba nem kerülhetünk“

 

– jelentette ki a polgármester.

 hirdetes_300x300  

 

 

Vallo szerint a magas átoltottsági aránynak köszönhetően a beoltottakra szabad mozgás és korlátozok nélküli tömegrendezvények várnak. A polgármester szerint ez is meggyőző ok lehet azok számára, akik eddig még nem találtak okot az oltás felvételére, vagy továbbra is halogatják a döntést.

 

A pozsonyi polgármester múlt héten arról tájékoztatott, hogy Pozsonyban a koronavírus elleni vakcina első adagjával a lakosság 59,4%-át oltották be, míg a második dózist a pozsonyiak 56,5%-a kapta meg.

 

A főváros szeretné elérni a kollektív immunitást, amihez a pozsonyi lakosság 75%-át kell beoltani. A főváros ezt a határt a szakemberekkel folytatott konzultáció után határozta meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!