Nyitókép: Körkép.sk

 

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége 2021. október 22 – 24. között háromnapos nemzetközi kutyakiállítást szervezett a dél-komáromi Monostori Erődben.

 

Az értékeléssel egybekötött bemutató Magyarország egyik legnagyobb kutyás rendezvényei közé tartozik. Számos kiállítót és látogatót vonz a környező országokból, így Ausztriából, Németországból, Csehországból, Lengyelországból és természetesen a szomszédos Szlovákiából is. A megmérettetést szakértő bírák végzik, a versenyen különböző címek érhetők el, a kutyák fajtája és életkora szerint.

 

 hirdetes_300x300  

 

A népszerű rendezvényre sokan kilátogattak Észak-Komáromból is, hiszen a Monostori Erőd tágas tere nagyon jó kirándulóhely a kisgyermekes és kutyás családoknak. A kiállításon nagy figyelmet szenteltek a magyar kutyafajtáknak, mert a rendezvény kiemelt céljai közé tartozik a nemzeti kutyafajták megismertetése a nagyközönséggel, főként az iskoláskorú gyermekekkel.

 

Persze, sok más fajtával is találkozhattunk, hiszen a háromnapos rendezvény idején hozzávetőlegesen négyezer kutyát bíráltak el. Láthattunk itt öleb nagyságú kutyákat, borjú nagyságú kutyákat, hosszúszőrű, rövidszőrű és meztelen kutyákat, bozontos, fésült, frizurát viselő kutyákat, göndörszőrű, simaszőrű és gyapjúbundát viselő kutyákat, s mindezeket fekete, fehér, barna és tarka változatban…

 

 

Az egész Monostori Erőd élettel volt teli, szinte kutya-fesztivál jelleget mutatott az eseménysor. A távolabbról érkezett résztvevők sátrakkal, lakókocsikkal, komplett kempingfelszereléssel érkeztek, hogy egyaránt biztosítsák a kutyák és gazdik kényelmét a háromnapos táborozás idején. Mindezt segítette a nagyon kellemes, szinte kora őszi, lágy napfényű időjárás is. Kóbor, odatévedt felhő csupán festői díszként mutatkozott a Monostori Erőd felett, a kutya-meleg pedig elvonult a következő nyárba.

 

A Monostori Erőd kutyakiállításán hetedhét-ország legszebb kutyáival találkozhattak a kutyaszerelmesek. Ha jövőre is lesz, és ha érdekel a téma, ki ne hagyjátok!

 

További képek galériánkban.

 

Buday Mária
A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.