Nyitókép: index.hu

 

Több szlovákiai település mellett a csallóközi Nemesócsa is jelezte, hogy lehetőségeihez mérten hajlandó segíteni az Ukrajnából menekülő embereknek.

 

Zajlik az adománygyűjtés az ukrajnaiak megsegítésére, ilyen pl. a református egyház Magyarországon. (Fotó: MRE Kommunikációs Szolgálat/777.blog.hu)

 

 

A Komáromi járásban található község önkormányzata néhány háborús menekült befogadására vállalkozik. Erről a község polgármestere, Válek Iván tájékoztatta a lakosságot közösségi oldalán február 25-én, a koraesti órákban.

 hirdetes_300x300  

 

A polgármester által közzétett információ nemesócsai segítségnyújtásról. (Kép: Nemesócsa FB-oldala)

 

A részletekkel kapcsolatban a Körkép.sk megtudta, hogy szükség esetén mintegy 10 rászorulónak tudnak hosszabb-rövidebb időre szállást biztosítani két helyiségben, az egykori „orvos lakás” átalakításával.

 

„Ebben anyagilag segítségünkre lesz Kolínec, csehorszagi testvértelepülesünk is. Nem szeretnénk elvenni sem az állam, sem a karitatív szervezetek munkáját, de úgy érezzük. ennyivel segíthetunk a szenvedő ember társainknak.”

 

– zárta a polgármester.

 

A Dunatőkésen működő Czajlik Ranch az Ukrajnában kilakult háborús helyzetre való tekintettel szállást és étkezést biztosít a menekülteknek.

 

 

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke a kárpátaljai magyarok megsegítésével kapcsolatban közös megbeszélést indítványozott hétfőre.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.