Nyitókép: Körkép.sk

 

Különleges festmények mutatják be a romák gazdag lelkivilágát. 

 

A hagyományokhoz híven idén is kiállítás keretében mutatják be roma gyerekek és fiatal képzőművészek alkotásait a Dunaszerdahelyi járásban. A Csallóközi Népművelési Központ munkatársai ezekkel a látványos képekkel kívánnak teret adni a roma közösség tehetségeinek. A kültéri tárlat egyedisége hozzájárul az egymás iránt érzett tisztelet, elfogadás mértének növeléséhez.

 

Változatos festményeket láthatóak Dunaszerdahelyen.

 

 hirdetes_810x300  

A szervezők a Romák Színes Világa járási versenyre leadott munkákból állították össze a kiállítást. A versenyt évente a Nagymegyeri Városi Művelődési Központban rendezik meg.

 

Láng Ildikó a központ munkatársa elmondta, hogy a verseny és a kiállítás a Nemzetközi Roma Nappal (szerk. megjegyz. április 8.) függ össze.

 

„A művészet mindenkié, ezért nyilvánossági teret biztosítanak a tehetségeknek. Öröm látni, ahogy a fiatalok lelkesen és vidáman alkotnak…”

 

– hangsúlyozta.

 

Sokan tekintik meg a kiállítást.

 

A Romák Színes Világa járási versenyre összesen  közel 1500 pályázat érkezett. A leadott munkák témáját tekintve jellemzően a romák zenei világát, a környezetvédelmet és családi pillanatokat tükrözik

 

A kültéri tárlat április 11-ig tekinthető meg a Bartók Béla sétányon!

 

Laky Erzsébet

Képek: Csallóközi Népművelési Központ

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.