Nyitókép: Svet zdravia

 

A Svet zdravia a.s. társaság új generációs kórházat szeretne építeni Rimaszombatban – derült ki abból a környezeti hatásvizsgálatra (EIA) benyújtott szándékból, amely szerint a kórház építését a kórház már meglévő beépített területén, az A pavilon melletti területen és részben a használaton kívüli B blokk helyén kell megvalósítani, amely bontásra kerül.

 

„A rimaszombati kórház építési projektjének megvalósítása a helyreállítási terv forrásainak jóváhagyásától függ“

 

– mondta Tomáš Kráľ, a Svet zdravia társaság szóvivője a SITA ügynökségnek.

 

 hirdetes_300x300  

Az új kórház építése az orvosi környezet átfogó technológiai és építéstechnikai korszerűsítését hivatott biztosítani.

 

 „Az építkezés továbbá biztosítja majd, hogy az akut betegellátás egy komplex pavilonba kerüljön. Mindenekelőtt neurológiai, belgyógyászati, radiológiai, sebészeti, nőgyógyászati-szülészeti, gyermekgyógyászati, onkológiai, aneszteziológiai-intenzív osztályok, sebészeti-nőgyógyászati ​​műtők, valamint információs irodák kialakításáról van szó. Egy komplex sürgősségi betegfelvételi részleg is épül, közvetlen összeköttetéssel a radiodiagnosztikai osztállyal és az aneszteziológiai-intenzív osztállyal“

 

– írják a tervben.

 

Jelenleg a kórházban 13 osztály működik, és a fekvőbeteg-ellátásra 404 ágy áll rendelkezésre. Idén április 1-jén 696-an dolgoztak a kórházban. A változtatás a dolgozói létszám 50 fős növekedését hozná magával, míg az új pavilonban összesen 450 fő kapna helyet.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!