Nyitókép: Körkép.sk

 

A komáromi önkéntesek csoportosulása, a Villa Camarum idén hetedik alkalommal szervezte meg a KOMÁLOM GYRKŐCFESZTIVÁLT, a kisgyermekes családok nagy örömére. A rendezvény kulturális eseményeket, koncerteket, ügyességi játékokat sorakoztatott fel, és természetesen mindezt a gyermekek életkorának megfelelő szinten.

 

A Gyerkőcfesztivál minden évben a nagy nyári szünidő legutolsó hétvégéjén kerül megrendezésre, és általában kétnapos.

 

Augusztus 27-én, szombaton a programsorozat Écsi Gyöngyi meseelőadásával kezdődött, majd pedig Masni és Pocó lépett színre, élő koncerttel.

 hirdetes_300x300  

 

 

Hatalmas érdeklődést váltott ki a Bab Társulat óriásbábos előadása, Matyi, a ludas címmel. A meseelőadás Fazekas Mihály Ludas Matyija alapján készült, amelyen nagyon jól lehetett nevetni, ám a vidám szórakozás mellett a gyermekes családok felnőtt tagjai élces társadalomkritikára is rábukkanhattak.

 

Az utcai bábszínház darabjában az emberek megmérettetnek, jelen esetben nem csupán átvitt értelemben, de konkretizálva, centiméterrel is. A produkció érdekessége, hogy az előadóművészek bevonják a közönséget a játékba, a vállalkozó személyt a karjánál fogva a magasba lendítik, (jelen esetben önként vállalkozó gyerekeket), lábuk ugyan a levegőben kalimpál, de testmagasságukat előszeretettel a föld felszínétől mérik. Ők azok, akik fölemeltettek.

 

 

Az elbeszélő költemény alapján készült bábelőadás teljesen napjainkra aktualizálódott, mert bizony volt itt szó nagy összefogásról, SMS-küldős tehetségi versenyek rangbesorolásáról, szavazásokról, amelyek a felnőtteket is gondolkozóba ejthették.

 

Persze, ahogyan a mesében lenni szokott, itt is győzött az igazság, és Ludas Matyi háromszor verte vissza Döbrögi uraságon az érdemtelenül kapott verést.

 

E darab alapján elmondhatjuk, a gyerkőcfesztivál ugyanannyira szólt a felnőtteknek is, mint a csemetéiknek.

 

 

A szombati program keretében egész délutánt kitöltő kézműves foglalkozásokra is sor került, emellett ügyességfejlesztő népi játékokban is kipróbálhatták magukat a gyerekek. Ráadásul belvárosi fagyizásra egyébként is sok helyen lehetőség adódik, így a városközpont a kisgyermekes családok egész serégének nyújtott vidám szórakozást.

 

Vasárnap a programok helyszínben is, tartalomban is tovább bővültek, a Klapka tér mellett a Tiszti Pavilon udvarában és az Anglia Parkban is számos szórakoztató, tehetségfejlesztő és relaxáló foglalatosság várta a kisgyermekes családokat.

 

A bőséges műsorfolyamban (a teljesség igénye nélkül) volt babakészítés Mester Dóri vezetésével, íjászkodás Nagy Imrével, művészpalánták kuckója Nagy Éva grafikussal, interaktív játékok a városházán, és nem utolsósorban gyermek táncház.

 

 

Az elfáradt gyermekek pedig megpihenhettek a mesesarokban, Szabó Csilla és Gál László társaságában, vagy kedvüket lelhették a park túlsó felén elhelyezett kisállat simogatóban, amellyel a kabátfalusi ZOO Farm költözött be, a legkisebbek kedvéért.

 

A hétéves hagyománnyal rendelkező Komálom Gyerkőcfesztivál tartalmas műsorral zárta a gyermekek nyári szünidejét.

 

 

Aki esetleg nem jutott el nyaralni, a fesztivál élményeiről is bőven regélhet majd társainak.

 

Buday Mária

A képek szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!