Nyitókép: Körkép.sk

 

A karácsonyi készülődéshez hozzátartozik a vásárlás is, ami rendben is van, ha nem erre fektetjük a fő hangsúlyt, hiszen a legtöbb ember szeretne ajándékkal kedveskedni a hozzá közel állóknak.

 

Ennek megkönnyítése céljából december 3-án, szombaton a Tudatos Komáromért társaság tizedik alkalommal rendezte meg az Adventi Kézműves Vásárt, ahol tehetséges kézművesek termékei közül válogathattak az érdeklődők.

 

 hirdetes_810x300  

 

A kézművesek portékáival együtt került sor a Gardrob outlet vásárra is, ahol használt ruhaneműt, cipőket lehetett jó áron beszerezni. Nagyon szép, megkímélt babaholmikat láthattunk, ami különösen nagy segítséget jelenthet a kisgyermekes anyukáknak.

 

A vásár a Tiszti Pavilon előterében és dísztermében kapott helyet, ahová a helyi kézműveseken kívül a közeli és távolabbi régió iparosai is ellátogattak.

 

 

E sokszínű forgatagban láthattunk gyönyörű karácsonyi díszeket, természetes kozmetikumokat, nagyon szép kerámiát, szemet gyönyörködtető horgolt gyermekjátékokat, illatgyertyákat, frissességőrző ételcsomagolót, levendula-termékeket, finom szörpöket, dzsemeket, elegáns ékszereket. A portékák mind-mind egyedi értéket képviseltek, de egységesen a hazai íz, illat és formavilágot prezentálták.

 

Természetesen nem hiányzott az étel és ital sem, kapható volt illatos forralt bor, alkoholmentes meleg italok, kávé, finom aprósütemények.

 

Minden asztalkánál nagy volt az érdeklődés, remélhetőleg eladók és vásárlók egyaránt jól jártak.

 

 

A vásáron kívül, Komárom belvárosában is pezsgett az élet, az ezüstös rénszarvasfogat hintaját bátran ostromolta a mesevilágba csöppenő csodaváró gyerekhad, tekintet nélkül származásukra.

 

Természetesen nem maradt el a lelki töltődés sem, a fényesség erősödésének jelképes üzenete, hiszen Komárom főterén vasárnap este meggyulladt az adventi koszorú második gyertyája is, jelezve az Istengyermek közeledtét.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.