Nyitókép: AGEL

 

2023. január 12-én az AGEL SK által működtetett komáromi a kórházban ünnepélyes keretek között átadták az új mágneses rezonancián alapuló diagnosztikai berendezést, ami az elmondottak szerint jövő hét hétfőtől szolgálja majd a pácienseket. Mint az már korábban említettük, a Siemens cég által gyártott 1,5 T jelzésű csúcskategóriás készülék az elmúlt év végén érkezett meg rendeltetési helyére.

 

Az ünnepségen jelen volt az AGEL csoport vezetősége, az AGEL komáromi kórházának igazgatósága, Komárom városvezetése, a Szövetség városi és megyei képviselete.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az átadást szimbolizáló szalagátvágás előtt az új épületegység folyosóján ünnepi beszédek hangzottak el, amelyek méltatták a kórház rohamos fejlődését.

 

Miroslav Jaška, az AGEL komáromi kórházának igazgatója örömét fejezte ki, hogy sikerült kiépíteni az új MRI központot, amely a diagnosztikai eljárások egyik alappillérét képviseli. Nélkülözhetetlen számos szakterület, így az ideggyógyászat, a sebészet, a belgyógyászat, az onkológia, a traumatológia, valamint a rehabilitáció területén is.

 

Az igazgató beszédében visszatekintett az elmúlt időszakra, ami alatt az intézmény hatalmas fejlődésen ment keresztül, az előző év tavaszán a Radiológiai osztály újult meg, a nyáron pedig a kórház új Sürgősségi osztályát adták át.

 

 

Miroslav Jaška igazgató értékelésében elmondta, hogy az egész invesztíció, beleértve az építkezési munkálatokat is, 1,5 millió eurót igényelt, amelyet a kórház saját erőforrásaiból fedezett. Beszédéből megtudhattuk, hogy a kiépített MRI központ nem csupán a kórházi ellátást igénylő pácienseket szolgálja majd, hanem a Komáromi járás valamennyi járóbetegét is, akiknek gyógyítása ilyen irányú kivizsgálást igényel. A járás 110 ezres lakossága számára ez a kivizsgálási forma eddig nem állt rendelkezésére. Mint tudható, az ilyen jellegű diagnosztizálásért a pácienseknek Érsekújvárba, vagy pedig Dunaszerdahelyre kellett utazniuk.

 

Nagy jelentőséggel bír, hogy az MRI vizsgálaton gyermekpáciensek is részt vehetnek. E képalkotó diagnosztikai eljárás részletes felvételt készít az emberi testről, ami segíti a diagnózis pontos felállítását.

Az egész diagnosztikai munkaközpontot úgy tervezték, hogy az a leghatékonyabban ki legyen használva, ám az igazgató kitért rá, hogy ennek befutása az egészségügyi szakdolgozók részéről is időt igényel. Fontos, hogy valamennyi egészségbiztosító betegeit fogadják majd.

 

 

Miroslav Jaška, az AGEL komáromi kórházának igazgatója összefoglalójában hangsúlyozta:

 

„Pácienseink szempontját tekintve végtelenül örülök, hogy ezt a nagy tervet sikerült megvalósítanunk, hiszen az új MRI vizsgáló egy hatalmas előrelépés egészségügyi dolgozóink számára, munkájuk hatékony elvégzésében.”

 

Az AGEL csoport vezetősége, a komáromi kórházának igazgatósága, valamint Komárom városvezetésének ünnepi beszédeit, méltató szavait követően több kórházi dolgozó, valamint a sajtó képviselői jelenlétében a szalagátvágás ünnepélyes ceremóniájával hivatalosan átadták a mágneses rezonancián alapuló új diagnosztikai központot.

 

Ha az új MRI-t keressük majd, abban az esetben a nyáron átadott új Sürgősségi osztály recepciójára lépjünk be, és jobb kéz irányába, egy szintén új, összekötő folyosón keresztül jutunk a mágneses rezonancia vizsgálójának előterébe.

 

Buday Mária

Fotók: AGEL

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.