Nyitókép: Facebook/Polícia SR – Trnavský kraj

 

Egy 11 éves fiú vezetett autót Szereden. Egy állampolgár vette észre, aki értesítette a rendőrséget. Az autóban a fiún kívül a nagymamája és az autó tulajdonosa utazott. Mindannyian a rendőrségen kötöttek ki – tájékoztatott Zlatica Antalová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivő.

 

„Továbbra is vizsgáljuk, hogy a fiú milyen körülmények között vezetett. Tekintettel arra, hogy a gyermek ellen vétség miatt nem lehet eljárást indítani, a rendőrség azokkal a személyekkel foglalkozik, akik engedélyezték az autó vezetését. A szabálysértési törvény értelmében a jármű egyetemlegesen felelős a közlekedési szabálysértésért”

 

– mondta.

 

Hozzátette, hogy egy gyereknek megengedni az autóvezetést nemcsak törvénytelen, hanem rendkívül felelőtlen és különösen kockázatos is. Jogosítvánnyal nem rendelkező személyek nem ülhetnek volán mögé.

 hirdetes_300x300  

 

„A felnőttek soha nem kérhetnek meg egy gyermeket arra, hogy vezessenek, még ha rövid autóútról is van szó. A gyermek ugyanis nem tudja megfelelően felmérni a forgalmi helyzetet, pánikba eshet, különböző ütközési helyzeteket okozhat. Súlyos baleset esetén a felelősséget nem a kiskorú gyermek vállalja, hanem azok, akik megengedték neki, hogy vezessen, és rábízták az autót”

 

– mondta a szóvivő.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.