Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

A Fél (Tomášovo–Malý Madarás/Kismadarász), valamint Pozsony és Nagyszombat megye határa közötti több mint 1000 méteres II/510-es útszakasz mától (2023. április 3.) rekonstrukció alatt áll. Ezt a Pozsony Megyei Önkormányzat Közútkezelői Vállalata valósítja meg hideg helyszíni újrahasznosítási technológiával, amely hulladékszegény és környezetbarátabb.

 

„A hideg helyszíni újrahasznosítást alkalmazó technológia az útépítés során már beépített anyagok másodlagos felhasználásán alapul. Ott alkalmazzák, ahol az út teherbíró képessége kimerült, és olyan mértékű az út károsodása, hogy a burkolaton kívül az alatta lévő rétegek revitalizálására is szükség van. A rekonstrukciók során egy folyamatos szakaszra koncentrálunk, hogy az eredmény jó minőségű legyen, és az út továbbki tartson”

 

– magyarázta Juraj Droba, Pozsony megye elnöke.

 

 hirdetes_300x300  

 

A munkálatokat május végére kell befejezni.

 

Az építkezésen 1,05 km hosszon részleges forgalomlezárás van érvényben, ideiglenes jelzőlámpákkal szabályozva. A megye arra kéri a járművezetőket, hogy legyenek óvatosak és körültekintőek a szakaszon való áthaladáskor.

 

A megye a féli szakaszon kívül a III/1054-es Dénesd (Dunajská Lužná)–Dunahidas (Most pri Bratislave/Studené–Hidegkút) közötti szakaszt is ugyanilyen módszerrel rekonstruálja. Ez egy 2,3 km hosszú szakasz, amelyen az Annamajoron (Miloslavov) és Csallóközcsütörtökön (Štvrtok na ostrove) átvezető kerülőút kijelölésével teljes forgalomlezárás van érvényben. A munkálatoknak április végére be kell fejeződniük.

 

„Folytatjuk a regionális utak komplex rekonstrukcióit, amelyek nagyobb kényelmet és biztonságot nyújtanak a járművezetőknek. 2023-ra a Pozsony Megyei Önkormányzat a másod- és harmadosztályú utak 23 szakaszát és hat hidat vette fel az utak és hidak rekonstrukciójára vonatkozó beruházási tervbe. A teljes érték eléri a 23 millió eurót”

 

– zárta Juraj Droba.

 

Körkép.sk/BSK-sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!