Nyitókép: Körkép.sk

 

Augusztus utolsó hétvégéjén VIII. alkalommal került megrendezésre a Komálom Gyerkőcfesztivál, amely idén három napon át szórakoztatta a gyermekes családokat. A rendezvényt, mint minden évben, a Villa Camarum Polgári Társulás szervezte, és három belvárosi helyszínen valósult meg: az Anglia parkban, a Klapka téren, valamint a Tiszti Pavilon udvarán. A rendezvényen különféle kulturális események, koncertek, sportversenyek, ügyességi játékok szórakoztatták a gyermekeket, így a számos program között mindenki megtalálhatta a kedvére valót. 

 

Szombaton, a rendezvény első napján, az Anglia park vált egy hatalmas, színes játszótérré, „Virgonckodó játszópark” címen. Megtalálhattuk itt a kézműves foglalkozások, a hagyományos népi mesterségek számos formáját, amelyek lehetőséget kínáltak azok kipróbálására. A kislányok körében a sokféle tevékenység közül nagyon népszerű volt a nemezelés és a gyöngyfűzés.


A fiúkat és apukáikat leginkább a nagyméretű népi fajátékok szórakoztatták el, amelyeknek a játék öröme mellett az ügyességfejlesztés is célja volt.

 hirdetes_300x300  

 


Az óriás szappanbuborék fúvása az óvodás gyermekeket varázsolta el, ahogy saját maguk hatalmas színes, mesébe illő csodákat hozhattak létre.

 

A népzene és néptánc rajongói ismét örömüket lelhették egy nagyszerű gyermektáncházban, hiszen a Hárompatak zenekar az Anglia park hűs fái alatt helyet foglalva húzta a talpalávalót, ahol bármelyik korosztály táncra perdülhetett. Picit később ugyanezt a lehetőséget kínálta a Slovenskí rebeli népzene és néptánc formáció, akiknek zenéje és tánca szintén nagyon jól bevonzza a közönséget.

 

Ami igazán újdonságnak számított, az az Acro Zone / Street Generations sportcsapatának bemutatója volt, akiknek sportszőnyegein minden gyermek és ifjú kipróbálhatta saját képességeit, bátorságát, ügyességét. Mondhatni, a szombati rendezvények közül ez vitte a prímet, mert a Gyerkőcfesztiválon nem akadt olyan személy, aki legalább nézőként be ne kapcsolódott volna a látványos, új sporttevékenységbe.

 

 

Vasárnap az Anglia park Zenevölgyében az Alma zenekar, majd pedig a Belvárosi Betyárok koncertezett, persze volt sok egyéb program is, így szabadtéri festészet Nagy Évi képzőművész irányításával és íjászkodás Nagy Imrével. 



Aki pedig sportolni vágyott, a Belső körút egy lezárt szakaszán ügyességi versenyekbe kapcsolódhatott be. Ráadásul volt itt mentő-, rendőr- és tűzoltóautó-bemutató is.


Vasárnap délután a Gyerekfesztivál keretében az érdeklődő családok betekintést kaphattak a városháza épületébe. E nyílt napon a második emeleti nagyteremben a csemeték akár a polgármesteri széket is elfoglalhatták, és egy fejtörős kvízben is kipróbálhatták képességeiket. Emellett a finomságok sem hiányoztak az asztalról.

 

 

A vasárnapi programot a főtéri látványos tűzshow koronázta meg, melyben a sötétség beálltával az előadóművészek égő fáklyás koreográfiával kápráztatták el nemcsak a kicsiket, de a nagyokat is. 

 

A VIII. Komálom Gyerkőcfesztivál programja a hétfői napra is áthúzódott, így hosszabbítva meg a tartalmas hétvégét. Ezen a napon délután a Klapka téren felállított nagyszínpadon a Kaláka együttes adott családi koncertet, este pedig Csík János és a Mezzo már az ifjúságot szórakoztatta, így búcsúztatva a hosszú forró nyarat.


Az időjárás is kegyesnek mutatkozott, mert a hidegfronttal betóduló szélvihar és eső jóval az esti koncert után érkezett meg.

 

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.