Nyitókép: Polcía SR – Trnavský kraj/Facebook

 

Egy rendszám nélküli, három utassal közlekedő motorkerékpárt akart megállítani egy rendőrjárőr szeptember 23-án, szombaton a kora esti órákban az Alsóvásárd (Dolné Trhovište) és Galgóc (Hlohovec) város közötti úton. A sofőr azonban nem reagált, és veszélyesen menekülni kezdett a rendőrök elől – tájékoztatott Zlatica Antalová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

 

Menet közben a sofőr az átláthatatlan kanyarokban többször is áthajtott a szembesávba. Néhány kilométer után letért az útról, és a motorkerékpár a bokrok között kötött ki. Kiderült, hogy egy 16 éves, jogosítvánnyal nem rendelkező fiú vezette, utasai 14 és 15 évesek voltak és bukósisak nélkül közlekedtek.

 

„A sofőr ellen több közlekedési szabálysértés miatt indul eljárás. Fiatalkorúként 300 eurós pénzbírsággal, vagy akár egy évig terjedő tevékenységi eltiltással is sújtható. Az utasok közül az idősebb helyszíni bírságot kapott, amiért nem viselt sisakot. A fiatalabbik utas ügyében, tekintettel arra, hogy a törvény értelmében nem vonható felelősségre, az illetékes munkaügyi, szociális és családügyi hivatal fog eljárni“

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá a szóvivő.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!