Nyitókép: Imhd.sk/ Henrich Kleiner felvétele

 

Felújítási munkálatok miatt október 9-től 2023. november 14-ig szünetel a Pozsony és Bécs közötti közvetlen regionális vonatközlekedés a marcheggi vonalon.

 

A lezárás ideje alatt a pozsonyi főpályaudvarról induló összes REX vonat csak Marchegg állomásig közlekedik. A Szlovák Vasúttársaság tájékoztatja utasait, hogy ezeket a vonatokat csak a Pozsonyból Marcheggbe és környékére tartó utasok számára üzemelteti, és ennek megfelelően módosítja – tehát csökkenti – a vonatok kapacitását.

 

A Marchegg–Schönfeld-Lassee szakaszon az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) autóbuszjáratot vezetnek be. A pótlóbuszokon nem lehet kerékpárt szállítani.

 hirdetes_300x300  

 

A Pozsony-Ligetfalu (Petržalka) állomásról Kittsee-n keresztül Bécsbe közlekedő vonatok továbbra is járnak. Pozsony főpályaudvar és Pozsony–Ligetfalu között a 93-as buszjárattal lehet utazni, de erre a buszjáratra IDS BK jegyet kell váltani. A pozsonyi főpályaudvarról közvetlenül csak az IC 44/IC 45 és az RJX 160/RJX 167 vonatok közlekednek Bécsbe Ligetfalu és Kittsee érintésével.

 

Körkép.sk, Imhd.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!