Nyitókép forrása: Győr, 2023. december 25. Személygépkocsi a megáradt Rábában, Győr belvárosának egyik parkolójában 2023. december 25-én. A tűzoltóknak a rendőrség kérésére négy autót kellett a víz alatt álló parkolóból kimenteni. A csapadék okozza a Dunán és mellékfolyóin az árhullámot, ezért a városban hajnaltól már elsőfok feletti vízállásokat észleltek a Rábán, itt további néhány centiméteres vízszintemelkedés valószínű, a tetőzés december 26-án a hajnali órákban várható. MTI/Krizsán Csaba

 

A figyelmeztetés ellenére több autó is az árvízveszély miatt lezárt parkolókban maradt. A tűzoltóknak kellett kihúzniuk azokat a vízből, hogy ne sodorja el az ár – írta meg a Kislaföld.hu.

 

A győri Petőfi híd lábánál parkolóban hagyott autók kimentésénél már a magyar katasztrófavédelem munkatársai is részt vettek.

 

Bár a területet már december 23-án lezárták a hatóságok, az illetékesek pedig arra kérték a járműtulajdonosokat, hogy vigyék el autójukat a veszélyeztetett területről, voltak, akik figyelmen kívül hagyták a felszólítást.

 

 hirdetes_810x300  

Mivel az árhullám emelkedésekor sem sikerült elérni a tulajdonosokat, végül a katasztrófavédelem maga kezdte el kivontatni a vízből az autókat, elkerülendő, hogy azokat elsodorja az ár.

 

Gyõr, 2023. december 25.
Gépjármû a megáradt Rábában, jobbról a tûzoltók által kihúzott személyautó Gyõr belvárosának egyik parkolójában 2023. december 25-én. A tûzoltóknak a rendõrség kérésére négy autót kellett a víz alatt álló parkolóból kimenteni. A csapadék okozza a Dunán és mellékfolyóin az árhullámot, ezért a városban hajnaltól már elsõfok feletti vízállásokat észleltek a Rábán, itt további néhány centiméteres vízszintemelkedés valószínû, a tetõzés december 26-án a hajnali órákban várható.
MTI/Krizsán Csaba
Gyõr, 2023. december 25.
Személyautó a megáradt Rábában, Gyõr belvárosának egyik parkolójában 2023. december 25-én. A tûzoltóknak a rendõrség kérésére négy autót kellett a víz alatt álló parkolóból kimenteni. A csapadék okozza a Dunán és mellékfolyóin az árhullámot, ezért a városban hajnaltól már elsõfok feletti vízállásokat észleltek a Rábán, itt további néhány centiméteres vízszintemelkedés valószínû, a tetõzés december 26-án a hajnali órákban várható.
MTI/Krizsán Csaba

 

Kisalföld.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!