Nyitókép: Körkép.sk

 

Idén immár huszadik alkalommal kerül megrendezésre a komáromi öregdiákok Nagytalálkozója, amely az egykori Komáromi Bencés Gimnázium diákjait, továbbá a korok szerint változó nevű utódiskoláinak diákjait, valamint az ugyanitt működő Pedagógiai Iskola hajdani növendékeit és huzamosabb ideig itt tanító tanárait fogja össze. 

 

A nagyszabású rendezvényt A Komáromi Magyar Gimnázium Öregdiákjainak és Tanárainak Baráti Köre, valamint a  Selye János Gimnázium igazgatósága szervezi; főszervezője Langschadl István mérnök, a szervezet elnöke, valamint Andruskó Imre, a tanintézmény igazgatója  –  adta hírül számunkra Fehérné Kürthy Erzsébet, a Baráti Kör vezetőségi tagja, s egyben a gimnázium titkárnője.

 

 hirdetes_300x300  

A szervezet havi rendszerességgel tart vezetőségi gyűlést, ahol megbeszélik az éppen aktuális teendőket. Februári gyűlésük fő témája az évenként megrendezendő gimnáziumi Nagytalálkozó volt, amely jubileumi évfordulójához közelít. Ennek kapcsán nemcsak a vezetőségi tagok, de a kerek évfordulós korábbi generációk egy-két képviselője is jelen volt, akik önkéntesen vállalják, hogy értesítik egykori osztálytársaikat az ünnepséggel kapcsolatos tudnivalókról.

 

 

Az egyes évfolyamok/osztályok képviselőinek első feladata lesz, hogy a gimnázium titkárságán leadják osztálytársaik névsorát, aminek alapján matúraokleveleket készítenek elő számukra.

 

A Nagytalálkozót minden év június első szombatján rendezi az „Öregdiákok” szervezete, ahol ünnepi műsor keretében különböző fokozatú matúraokleveleket adnak át. Az 50 éve érettségizettek Arany-, a 60 éve Gyémánt-, a 65 éve Vas-, a 70 éve Gránit-, a 75 éve Rubin- és a 80 éve érettségizett diákok Platinamatúra-oklevelet kapnak. Ezek a pillanatok a jelenlévők számára rendkívül értékesek és emlékezetesek.

 

A huszadik alkalommal megrendezendő jubileumi Nagytalálkozóra 2024. június 1-én kerül sor, amelynek fő része a Selye János Gimnázium dísztermében kerül megrendezésre. Az ünnepélyes megnyitó délelőtt 10.00 órakor kezdődik, ahol majd Farkas Adrianna tanárnő üdvözli az egybegyűlteket. Számos köszöntőt hallhatunk majd, köztük Csóka Gáspár bencés atya üdvözlő szavait is.

 

Az ünnepi rész befejezését 12.00 órára tervezik, ezután kerülhet sor az egyes osztálytalálkozókra. Ám a nap programja még ezzel sem ér véget, ugyanis délután 14.00 órától a gimnázium udvarán az iskola tanárai szervezésében egy fergeteges sportnap – a Generációk találkozója – várja az öregdiákokat, ahol az egykori diákok labdajátékokban s egyéb sportversenyeken mérhetik össze tudásukat, erőnlétüket. Mindemellett nagyszerű gulyásparti, és zenés-táncos szórakozás növeli a hangulatot egészen éjfélig.  

 

 

A komáromi gimnázium minden időben a felvidéki magyarság egyik legjelentősebb szellemi központja volt, s ezt a jó hírnevet tovább erősíti az öregdiákok csapata is.

 

A Komáromi Magyar Gimnázium Öregdiákjainak és Tanárainak Baráti Köre PT várja soraiba mindazokat a hajdani diákokat, akik a közeli, vagy a távolabbi múltban a neves Alma Mater falai közt érettségiztek. Mert így, egységbe tömörülve mi is erős nemzetrészt képezünk.

 

  1. június 1-én gyere el Te is a Generációk 20. jubileumi Nagytalálkozójára! A szervezet közösségi oldalát ezen a címen találod meg.

 

Buday Mária 

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!