Nyitókép: Körkép.sk

 

Április 9-én, kedd este szokatlan esethez riasztották a nyékvárkonyi tűzoltókat és vadászokat, ugyanis egy félénk, körülbelül 60 cm-es mosómedve mászott fel a Mihályfi-tag utca egyik villanyoszlopára, ahol kimerülten, halálra rémülten ottragadt.

 

A mosómedvére este 8 óra körül figyeltek fel a csallóközi község lakosai, és azonnal riasztották a polgármestert, illetve a mentőegységeket.

 

Képek:

 hirdetes_810x300  

 

 

Fazekas István, Nyékvárkony polgármestere a Körképnek elmondta, hogy helyi összefogásnak köszönhetően az akció rendben lezajlott, az állatot sikerült biztonságban befogni és elszállítani. Egy kis ketrecbe helyezték reggelig, hogy virradat után a természetvédők szabadon engedhessék.

 

 

 

A mosómedve hazája eredetileg Észak- és Közép-Amerika; Kanada, az USA és Mexikó vízközeli vidékein fordul elő, illetve bárhol, ahol emberek élnek. Prémje miatt Európában és Ázsiában is nyíltak mosómedvefarmok, és az elszökdösött példányok a helyi körülményekhez alkalmazkodva elszaporodtak. Ahol megjelenik, nagy pusztítást képes okozni a madarak közt, melyeknek tojásait elrabolja.

 

 

Körkép.sk/Laky

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!