„Hosszú Katinka és az ausztrálok uralták a medencét szombaton. A magyar sportoló ragyogó úszással döntötte meg Je Si-ven londoni világrekordját. Hosszú sikereihez köztudottan nagyban hozzájárul férje és edzője, Shane Tusup, akivel intenzív kapcsolatban van.”

The New York Times

 

„Eddig Hosszú Katinkáé az olimpia legjobb teljesítménye. A rekorddöntésért az úszó férje, a sikert a medence szélén vadul ünneplő Shane Tusup a ’felelős’. „

Washington Post

 

„Hosszúnak, a Southern Cal korábbi úszójának igazából csak a világrekord hiányzott már. Ez már az előfutamban összejöhetett volna, de az utolsó ötven méterén lassult, talán a döntőre tartalékolt. Ahol aztán már nem lassult le újra, és könnyedén megjavította Je Si-ven londoni, 4:28.43-as világrekordját, amit a kínai doppinggyanú alatt úszott.”

USA Today

 

 hirdetes_810x300  

„A negyedik kísérlet hozta meg az olimpiai aranyat Hosszú Katinka számára – férje extázisba esett a lelátón. Hosszú végre megkapta a régóta várt olimpiai érmét a negyedik olimpiáján, ami arany lett. A magyar szupersztár már a rajt után a világrekordnál gyorsabban úszott, és több mint két másodperccel javította meg Je Si-ven óriási idejét”

Sport1.de

 

„Hosszú fenomenális: megdöntötte a 400 méter vegyes világrekordját”

Repubblica.it

 

„Hosszú Katinka, a vaslady nedvesen sem rozsdásodott be. Ilyen az, amikor egy hal emberi lények között próbálkozik.”

Liberation.fr

Nemterisport.hu, HVG.hu

Nyitókép: dw.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!