Baji Balázs elődöntős futamában negyedik helyen ért célba, s nem jutott fináléba 110 méteres gátfutásban a riói olimpia keddi versenynapján. Összesítésben a 15. lett.

 

Sajnos becsúszott egy hiba…

 

A hétfői előfutamban a 27 éves magyar a hideg és a szakadó eső ellenére is remekül futott, látszott, hogy kiváló formában érkezett Rióba, amit teljesítménye után maga is megerősített.
Kedden a gátasokat már nem zavarhatták a külső körülmények, az elődöntőt kellemes időben rendezték; az első elődöntős futam résztvevői, köztük Baji Balázs is szemre idegesen futottak.

 

 hirdetes_810x300  
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 17. Baji Balázs a Rio de Janeiró-i nyári olimpiai férfi 110 méteres gátfutása elõdöntõjének rajtja elõtt az Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 16-án. Baji Balázs nem jutott a döntõbe. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Baji Balázs a Rio de Janeiró-i nyári olimpiai férfi 110 méteres gátfutása elõdöntõjének rajtja elõtt az Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 16-án. Baji Balázs nem jutott a döntõbe. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A rajt után Baji kicsit lemaradt, ám aztán remek tempóban közelítette az élen haladókat, azonban a hatodik gátat csúnyán lehúzta, s arról lejövet megroggyant. Az ütemvesztéssel az Európa-bajnoki ezüstérmes magyar visszaesett, s már hiába korrigált, csak negyedik helyen ért célba.

 

„Jól kezdődött a verseny, ott voltam az első kettő között, sajnos becsúszott egy hiba, s utána már nem tudtam visszajönni”

 

nyilatkozott Baji Balázs, aki a 15. helyen végzett.

 

„Túlságosan akartam ezt a döntőt, a technikára nem figyeltem eléggé, erőből próbáltam megoldani, s ez nagyon nagy hiba volt, ami nem fér bele a gátfutásba.”

 

Nagy Péter egyéni rekordot ért el

 

Nagy Péter a dicséretes 10. helyen végzett az ólomsúlyú férfi súlyemelők versenyében a riói olimpián. A magyar versenyző szakításban egyéni rekordot ért el. A grúz Lasa Talahadze 473 kilós világcsúccsal győzött, egyúttal megmentette Európa becsületét, miután nagy riválisa, a címvédő iráni Behdad Szalimikordasziabi nagy meglepetésre kiesett lökésben.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Nagy Péter a Rio de Janeiró-i olimpia férfi súlyemelõverseny +105 kilogrammos kategória B csoportjában a Riocentro központ 2-es pavilonjában 2016. augusztus 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Nagy Péter a Rio de Janeiró-i olimpia férfi súlyemelõverseny +105 kilogrammos kategória B csoportjában a Riocentro központ 2-es pavilonjában 2016. augusztus 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Forrás: nemzetisport.hu/m4sport.hu/MTI

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!