A hétpárti parlament, amit a Focus és az MVK felmérése is jelez, a választások utáni széles koalíció esélyét növeli. Mindkét közvélemény-kutatás megerősíti, hogy Fico pártja nagy valószínűséggel leszálló ágban van.

 

A dráma ott van, hogy amennyiben a három hónap alatti 5 százalékos veszteség a Focusnál (és 2,5 nem egész egy hónap alatt az MVK-nál) igaz, akkor a folyamat megváltoztatására Maďarič stábjának már nincs elég ideje.

 

Egyedül akkor, ha „bombát“ dobnak a kampányba. Ehhez ugyan készenlétben várja az utasításaikat a rendőrség, titkosszolgálat, ügyészség, de ahogy a Matovič-féle történet eddig mutatja, a közönség már képzett, és nem veszi be az összes csalit.

 

 hirdetes_300x300  

A Smer bajban van. Még akkor is, ha többé-kevésbé sikerült félresöpörniük a masszázsügyet, és a tüntető tömeg is a kezükre játszott, akik ahelyett, hogy növelték volna a feszültséget, feladták.

 

Úgy tűnik, hogy a felmérések győztese Andrej Danko. Akinek csak akkor nem jön össze a kormányzás, ha a Smerrel együtt nem sikerül többséget szerezniük. A tény, hogy ennek lehetősége sem biztos, mobilizáhatja az esetleges széles koalíció jelöltjeit a kampány finisében, hogy rekordteljesítményre motiválja őket

 

Egy hétpárti parlament, melyet a Focus és az MVK is jelez, kedvez a széles összefogásnak. Amennyiben a vázolt folyamat valódi, és még három hétig kitart, a Smer és Fico egészen a harminc százalék (és az alatt??) végezhetik.

 

Peter Schutz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!