(…) tényleg brutális különbség van azok között a nyilatkozatok között, amelyek a kampány alatt (és előtte is) elhangzottak tőle, és aközött, ahogy most beszél. Persze más a Smer ellenzéke-, és annak „alternatívájaként” szerepelni – ahogy magukat láttatták – és más közös koalícióban lenni velük.(…)

 

(…) Ha azonban Žitňanská korábban kritikusan vélekedett arról a bizonyos személyről, aki elődjének államtitkára volt, akkor a „nem érzem szükségét annak, hogy a Smer döntését értékeljem” vallomása úgy cseng a választó fülében, mint egy passzív megbékélés a sorssal. (…)

 

(…) Persze tévedhetünk. Žitňanská elszántsága, hogy javítson a szlovák igazságszolgáltatáson, merőben másként látszódott a választások előtt. Ezek csak jelek, apróságok a sorok között, de például a koalíciós megállapodás eltitkolásának ügye kapcsán kívánatos lett volna, hogy sokkal erőteljesebben határolódjon el ettől, mint ahogy azt tette. (…)

 

 hirdetes_810x300  

(…) Mi akadályozza meg a szerződések kötelező közzétételéről szóló törvény alkotóját abban, hogy a gyengécske „nincs ezzel gondom” (mármint a szerződés közzétételével) helyett azt mondja, hogy koalíciós partnerei elvesztették az eszüket, és hogy Bugártól ezt és ezt fogja követelni?

 
SME – Peter Schutz: Ministerka Žitňanská a brutalita rozdielu.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!