(…) Meglepték a választási eredmények? Ha igen, miben?

 

Meglepődtem. A választások éjszakáján elaludt mellettem a hét éves fiam, én pedig reggel 3-ig a televízió előtt ültem, a Statisztikai Hivatal ugyanis bedőlt, és vártam a csodát. Csoda nem történt, reggel pedig hivatalossá váltak az eredmények. Sok kérdés merült fel. Rögtön Pozsonyba utaztam, és oldottuk, mi lesz most.

 

Mit jelent Szlovákia számára, hogy befejeződött az egypárti uralom?

 

 hirdetes_810x300  

Többpárti kormány előnyösebb az országnak. Kölcsönösen felügyelhetik egymást a pártok. A szerényebb eredménnyel kormányra lépő pártok igyekezni fognak ellenőrizni, mert az esetleges hibák nagymértékben ronthatják a megítélésüket.

 

Az összes miniszterrel találkoztam, mindegyiknek sok sikert kívántam. Amennyiben nem fogják oldani a problémákat, melyekről beszéltem, félek, hogy a következő parlamenti választás még rosszabb eredménnyel zárul, mint a mostani.

Hiányzik Önnek valami a programnyilatkozatból? Vagy van valami, amit a kormánynak jobban kellene hangsúlyozni?

 

A programnyilatkozatban, sajnos, sok olyan megfogalmazás van, hogy „hangsúlyozzuk“, „szeretnénk“, „prioritásaink közé fog tartozni.“ Ezek olyan megfogalmazások, melyek semmit nem mondanak arról, mire is irányul a vállalás. A legfontosabb az lesz, hogy a miniszterek konkrét lépéseit figyeljük. Nagyon szigorúan figyeljük, és ha bárki közülük nem fogja tudatosítani a helyzet komolyságát, hangosan és világosan meg kell szólalni. (…)

 

Ne zavarja, hogy az iskolai extrémizmus elleni harc egy részéért a kormányban a nacionalista SNS a felelős?

 

Nem zavar. A választások után lehetőségem volt beszélni az SNS elnökéven, Andrej Dankoval. Figyelmesen követtem a fellépéseit a választások előtt é sután is, legyen az a kormányba lépésről, vagy Kotlebáék kritikájáról. Meggyőződésem, hogy megtesznek mindent azért, hogy javítsanak az oktatásügy színvonalán. (…)

 

SME – Andrej Kiska: Vláda viacerých strán je pre krajinu výhodou

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!