Na, akkor folytassuk is tovább a hátralévő négy csoport meccseinek összefoglalóját (az első rész erre), amelyekben olyan csapatok mutatkoztak be, mint a címvédő Olaszország, Brazília, Portugália, Hollandia és Spanyolország. Persze nem szabad megfeledkezünk a vébé-újonc szlovák válogatottról sem. A helyzet semmit sem változott, a középpontban ezúttal is a gólszegény meccsek és a vuvuzela káros hatása a denevérek nemi életére.

E. csoport

Van csapat vs. Olsen bandája (2:0)

Végre bemutatkozott az Oranjes válogatottja is. Sajnos már nem lehet ellőni azt az öreg motoros viccet, hogy van-e a hollandoknak kapusuk (Van de Szar), ellenben Van Persie, Van Bronckhorst, Van Bommel és van Kuyt is. A hollandok megmutatták, hogy nemcsak a tulipántermesztéshez értenek. A dánok ellen tetszetős játékkal húzták be a kötelező pontokat. Bár meg kell vallani, hogy igencsak ikszre nézett ki a helyzet, mert a dánok állták a sarat. Kár, hogy a dán játékosok veszélyesebbek voltak saját kapujukra, aminek idővel meg is lett az eredménye. Az első holland gólnál Szőrönszál dán kapus figyelmét két saját hátvédje játszotta ki. Ennek ellenére Olsen dán edző jó csapatot állított össze. A csapatban éppúgy megtalálható Rommedahl, a veterán nehézbombázó, mind Bendtner, az Ágyúsok fiatal tüzelője.

Sushi&Sake Team vs. Alvó Oroszlánok (1:0)

 hirdetes_300x300  

Japán válogatottja kamikaze berepüléssel szerencsés egygólos győzelmet aratott Kamerun felett. Afrika orszlánjai Eto’o vezérletével még nem voltak harapós kedvükben. A dél-afrikai télies időben csak a meccs végére kezdtek bemelegedni. Ki is lőtték 30-ról a felső lécet. Igaz, hogy a japánok is lőttek egy kapufát. Ők többnyire a gyors kontrákra építettek, betették a kettest a Shinkansenben és lefutották a fáradtnak tűnő oroszlánokat.

F. csoport

Talján kőművesek vs. Los Paraguayos (1:1)

Az olaszokra jellemző betonozást cseppet megzavarta az első félidőben bekapott paraguay-i gól. Buffont le is kellett cserélni sérülése miatt. A Squadra Azzurra viszonylag szép, tetszetős játékot produkált, de az ellenfél védelmével nem tudott mit kezdeni, és egy gyors ellentámadásból majdnem kétgólos hátrányba kerültek. Rossi begyötört góljával legalább kiharcolták az egy pontot. Hát… nehéz dolguk lesz a Naši Chlapcinknak.

Új-Zélandi Rögbicsapat vs. Naši Chlapci (1:1)

A szlovák válogatott bemutatkozása nem sikerült a legtökéletesebben. A vébé egyik leggyengébb meccsét produkálták. Egy góllal sajnos nem lehet meccset nyerni. Taktikájuk nyilvánvaló volt: apró gólokkal megzavarni az ellenfél védelmét. Kár, hogy nem tudták kellőképpen betartani a taktikai utasításokat. Noha többet birtokolták a labdát, de nem sokra mentek vele, mert távoli parittyalövéseiket az új-zélandiak kapusa szemmel kitolta. Az ellenfél csak a partizánakciókra épített. A 93. percben pedig, amikor már a pezsgőt rendelték a szlovák kispadon, fejjel ki is egyenlítettek.

G. csoport

Didier Drogba vs. Portugália (0:0)

A meccsről sajnos nem lehet sok mindent írni. Ismét bebizonyosodott, hogy az építészek rossz munkát csináltak tervezésnél, mert Christiano Ronaldo csak a kapufát találta el 40 ezer milliméterről. Pedig szépen belebikázott. Drogba, elefántcsontparti élő félisten, csak a második félidőben jött fel a pályára, Chuck Norris-t cserélte. A portugál virtuózok nem tudtak mit kezdeni a stabil afrikai fallal. Elefántcsontparti focistával amúgy sem kellemes összefutni egy sötét szűk sikátorban, nem csak azért, mert kigyúrt izompacsirták, hanem mert nem látni őket a sötétben.

Copacabanai diszkótáncosok vs. Kim Jong-il (2:1)

Észak-Korea válogatottja csak az első félidőben bírta az iramot a brazil szamba táncosokkal, akik helyenként igencsak tetszetős játékot produkáltak és eltáncolták a koreaiaknak a brazil csüngöndörőset. A koreaiaknak már csak széket kellett volna húzniuk a pályára, hogy kényelmesebben figyelhessék a brazil néptáncosokat. A második félidőben telefont kaptak Kim Jong-il-től, hogy rúgott gól nélkül haza ne merjenek menni, mert életük végéig lapátolhatják az uránt az erőműben. Így hát egyet be is gyötörtek a még a saját támadásaikban gyönyörködő brazil hátvédeknek.

Időközben kaptuk a hírt, hogy Észak-Koreában cseppet más végeredménye lett a meccsnek. A helyi tévéadók szerint a koreaiak nyertek 1:0-ra. ( Persze csak paródiáról van szó, de köszönet a linkért jclaytonnak😉

H. csoport

Catrachók vs. Zamorano leszármazottjai (0:1)

Aki cseppet otthon van a foci világában, az tudja, hogy Hondurasszal nem lehet szarakodni. Mert egyszer egy ártatlannak induló focimeccs miatt a második világháború borzalmait elhomályosító háború tört ki közte és szomszédja, Salvador között. (Most nem tudom, hogy mert kicsi az ország és állandóan átrúgták a labdát a határon, a fiúk meg nem adták vissza, vagy mi.) No, szóval a chileiek is így álltak hozzá a meccshez, nem akarták kirobbantani a harmadik világháborút. De aztán fokozatosan átvették az irányító szerepét, és apró lerohanásokkal okoztak zavarokat a honduraszi védelem tengelyében. Sokadik helyzetüket aztán begyötörték, ezzel alá is írták a végrendeletüket.

Andalúz bika vs. Milka tehén (0:1)

A tavaszi párzási időszaknak már régen vége, de a spanyol bikák mindent megtettek, hogy befűzzék a svájci alpesi tehenet. Fűzögették jobbról, fűzögették balról, fűzögették elölről és hátulról is, de csak egy tökönrúgást kaptak cserébe.

andaluzbika-vs-milkatehenke
andaluzbika-vs-milkatehenke

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!