Akkor lássuk a második felvonást, amelyben Anelka szerelmet vall Domenechnek. A fordulót a cselekmény lassú kibontakozása jellemzi. A szerb kézilabdacsapat feltörése. Argentin tangó. A Nationalzehn veresége. Löw és Capello mester drámai alakításai. Vastaps a Melbourn-i kohógyárban. Az új-zélandi rögbicsapat római vakációja. Portugál úthenger. A bírók beavatkozása a színjátékba. Kártyaparti.

A második csoportkör után már lassan kezdenek kibontakozni a továbbjutó, ill. a továbbjutásra legjobban esélyes csapatok. Az A-csoportban Uruguay és Mexikó, a B-ben Argentína, a E-ben Hollandia, a G-csoportban pedig Brazília áll jól, ill. többé-kevésbé már tovább is jutottak. Általánosságban elmondható, hogy a csapatok végre bemelegedtek, és egy-két meccset leszámítva elég élvezetes meccseket produkáltak, és több gólt rúgtak, mint az első körben. Új-Zéland Szlovákia után Olaszországgal is leikszelt, egy esetleges Paraguay elleni győzelemmel, akár tovább is juthatnak a csoportból. A vuvuzelák sajnos továbbra sem csitultak el, és zavarják a denevérek délutáni szundításait.

vuvuzela-vs-deneverek
vuvuzela-vs-deneverek

Na, de akkor lássuk is a második forduló részletes elemzését:

A. csoport

Bafana Bafana vs. Uruguay (0:3)

A hazaiak nem tudtak mit kezdeni Forlan élő félistennel felálló uruguay-iak ellen, aki már a 24. percben jó 30 méterről a fölső léc alá bombázott. A meccs a 80. percben dőlt el véglegesen, amikor a játékvezető az egyik uruguay-i csatár tripla axeljét pontozva befújt egy 11-est. Az ajándék pontrúgást Forlan értékesítette.

 hirdetes_810x300  

Gall kakasok vs. Sombrerós (0:2)

A mexikóiak nemes egyszerűséggel kiherélték a gall kakasokat, akik totális katasztrofális teljesítményt nyújtottak. A mexikóiak pettingelése csak a meccs végére hozta izgalomba őket. Anelka szerelmet is vallott Domenechnek. De a francia edző kikosarazta őt, és hazaküldte a családjához. Azóta már Platinit és Cantonát is szerelmi vallomásra ihlette a francia csapat teljesítménye. Úgy néz ki, hogy Domenech fejét lassan bekötik. Hazájában szobrot fognak emelni (belőle). Az első gól a francia lestaktika totális kudarcából, míg a második szintén egy ajándék 11-esből született.

a-csoport
a-csoport

Következik: Uruguay vs. Mexico, France vs. South Africa

B. csoport

Higuan vs. Dél-Korea (4:1)

Az argentinok lekopírozták a nigéria elleni forgatókönyvet és szőnyegbombázás alá vették az ellenfél kapuját.  De itt már többször pattant a labda a hálóba. A koreaiaknak csak az segített volna, ha a meccs előtt mélyrehatóan tanulmányozzák a normandiai partraszállást.

Görögország vs. Afrikai Zöld Sasok (2:1)

A görögök végre mutattak egy kis támadó focit is. Igaz, ehhez kellett egy buta nigériai kiállítás. Az emberhátrányban játszó afrikaiak és a görögök is élvezhető támadójátékot produkáltak. A szerencsésebb görögök nyertek.

b-csoport
b-csoport

Következik: Argentina vs. Greece, Korea vs. Nigeria

C. csoport

Szlovének vs. USA (2:2)

2:0-ás szlovén állásnál úgy nézett ki a helyzet, hogy végre már az amerikaiak is megjegyzik, hogy hol van Szlovénia, és nem fogják összekeverni Szlovákiával. De a kétgólos előny sem volt elég, az amerikaiak kiegyenlítettek, és ha nem lett volna Kulibaba mali játékvezető hibás ítélete, akkor az amerikaiak be is húzzák a kötelezőt.

Angol úriemberek vs. Algéria (0:0)

Az angol úriemberek úgy bántak az algírokkal, mint a hölgyekkel: finoman, lágyan, nem erőltettek semmit sem. Nem csoda, ha egy cseppet kikelt magából az angolok temperamentumosabb udvarláshoz szokott olasz edzője.

c-csoport
c-csoport

Következik: England vs. Slovenia, Algeria vs. USA

D. csoport

Nationalzehn vs. Szerb kézilabdások (0:1)

A bíró előző életében biztos krupiér lehetett egy kaszinóban, mert elég szépen osztogatta a lapokat. Ez azt eredményezte, hogy Klose két sárga után idő előtt kipontozódott és ezzel 10-re fogyatkozott a német páncélosok száma. A szerbek seperc alatt ki is használták az alkalmat és közelről begyötörték a labdát a hálóba. Löw német edző ezentúl minden meccs előtt kérni fogja a bírótól, hogy állítsanak ki valakit a csapatából, mert 10 emberrel végre elkezdtek játszani a fiúk, és veszélyesebbek is voltak a kapura. A meccs vége felé a szerbek ismét csináltak egy 11-est, szinte lekopírozták a Ghána elleni mozdulatot. Ezúttal Vidic akarta levenni a levegőben a labdát a kezével. Elnézve a fiúkat, biztos a taktika része és edzéseken gyakorolják. A németeknek sajnos nem sikerült a kiegyenlítés, Stojkovic jó helyen pihengetett.

Ausztrál Rögbi Team vs. Ghána Fekete Csillagai (1:1)

Az ausztrál rögbicsapat egy 50 yardos előreszaladás után megszerezte a vezetést. De nem sokáig örülhettek, mert Kewell a Touch Down vonalán kézzel ért a labdához. Ghána csillagai eddig csak 11-esből rúgtak gólt. Az afrikai csapatok közül ők az egyetlenek, akik még játékban maradtak.

d-csoport
d-csoport

Következik: Ghana vs. Germany, Serbia vs. Australia

E. csoport

Oranjes vs. Japan (1:0)

Sneider távoli bombájával kivégezte a szépen küzdő császári sereget. A hollandoknak még gyakorolni kell edzéseken a kapus melletti elgurítást.

Kamerun vs. Dánia (1:2)

A két csapat a vébé egyik legjobb meccsét produkálta. Rommedahl veterán öregharcos Vietnamban szerzett tapasztalatai sokat segítettek az afrikai oroszlánok megszelídítésében. Tomasson csak vaktölténnyel lövöldözgetett, de elég ha a döntőben rúg egy mesterhármast az argentinoknak.

e-csoport
e-csoport

Következik:Netherlands vs. Cameroon, Denmark vs. Japan

F. csoport

Olaszország vs. Új-Zélandi Rögbicsapat (1:1)

Az új-zélandiak meglepték saját magukat is, amikor a 9. percben akaratlanul belőtték a labdát az olasz hálóba. Az olaszok fel is húzták a szemöldüket, hogy „Fijúk… No… Ezt azért mégse „, de sok mindent nem tudtak ellene tenni. Az egyetlen szerencséjüket az jelentette, hogy edzéseken gyakorolják a szabadeséseket. A 29. percen egy ilyen szabadesésből jutottak 11-eshez, amit értékesítettek is. Az új-zélandi csapat nagyot játszott, a Našinknak szerencséjük volt, hogy az első meccsen nem kaptak tőlük egy hármast.

Naši Chlapci vs. Paraguay (0:2)

A szlovákok sokat tanultak az új-zélandi rögbicsapattól, mert első kapura tartó lövésüket a 92. percben eresztették el. De még ha be is ment volna, nem lett volna elég a győzelemhez, mert ekkor már 0-2 volt az állás Paraguay javára. A našink sem észben, sem erőben és taktikában még nincsenek felnőve a feladathoz. Weiss edző ki is kelt magából, és szerelmet vallott a szlovák újságíróknak.

f-csoport
f-csoport

Következik:Paraguay vs. New Zealand, Italy vs. Slovakia

G. csoport

Brazília vs Elefántcsontpart (3:1)

A táncoslábú brazilok behúzták a kötelezőt és nemes egyszerűséggel lemosták a pályáról az elefántcsontpartiakot. A bíró pihentetni akarta Kakát a vébé hátralévő meccseire, ezért piroslappal a zuhanyzóba küldte. Reméljük, hogy többet már nem veszi a szájába a fütyülőjét.

Portugália vs. Észak-Korea (7:0)

Az észak-koreaiaknak Kim Jong-il áldása sem segített. Az első 20. percben még úgy nézett ki a helyzet, hogy újabb meglepetés tanúi lehetünk, mert a koreaiak szebb és támadóbb kontrákat produkáltak. De aztán helyre állt a világ rendje, és a portugálok gondoskodtak róla, hogy ne menjenek haza üres kézzel.

g-csoport
g-csoport

Következik: Brazil vs. Portugal, Côte d’Ivoire vs. Korea DPR

H. csoport

Chile vs. Svájc (1:0)

A svájciaknak ez lett volna zsinórban az 5. meccsük, amelyiken nem kapnak gólt. De a sporielvtárs nem olvasta a Nagykönyvet, és hogy kiegyenlítse az erőket, kiállított egy svájci játékost. Reméljük, hogy már csak a tévéből fogja nézni a meccseket.

Espana vs. Honduras (2:0)

A spanyoloknak volt mit javítaniuk, mert az első meccsen csunya tökönrúgást kaptak a svájciaktól, amit még nem hevertek ki teljesen.

andaluzbika-vs-milkatehenke
andaluzbika-vs-milkatehenke

Taktikájukat a totális offenzívára építették – a világ második leghalálosabb támadósorával kezdtek: Navas, Torres, David Villa. David Villa-nak, az öngyulladás nagymesterének, aztán kétszer is elsült a lába meccs közben. Így lett az eredmény 2-0. Ebbe még egy kihagyott 11-es is simán belefért.

h-csoport
h-csoport

Következik: Chile vs. Spain, Switzerland vs. Honduras

(A vébé első fordulója errefele)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!