A minap egy Placebo-szurkoló olvasva nyomkereső jogos kiborulását a Zsolna -Chelsea BL jegyek árával kapcsolatban felvetette, hogy mi lenne, ha írnék róla egy beharangozót. Vagyis tulajdonképpen az ötlet az enyém volt, és csak rá akartam kenni a cikket, de az utóbbi időben eléggé megcsökkentek a meggysör tartalékaim, és jelenleg a sörfőzdém sem üzemel, így pedig nehéz őt motiválni.

Szóval beharangozóban akkor annyit elmondhatunk, hogy a kezdőrúgásra szeptember 15-én este nyolc órakor kerül sor a budapesti sportarénában. A szurkolók örülhetnek, a stadion megfelel a Fifa előírásainak. Az egyik permanentkás törzsszurkoló szerint mivel nem lemezbemutatóról van szó, csak edzőmérkőzésnek minősíthető a koncert. De ismerve az együttes színvonalát, pár testcselt biztos bemutatnak a nézőknek.

Aki nem ismerné a Placebót, annak elmondhatjuk, hogy külön ligát játszanak. A színvonalas bajnokságban olyan csapatok találhatóak, mint a Q, az NME és a Rolling Stone, R.E.M, Linkin Park. A klubot ’94-ben alapították a futball hazájában, Angliában.  Jelenlegi tagjai Brian Molko, csapatkapitány, Stefan Olsdal jobbszélső és Steve Forrest balszélső. A csapat szekere ’96-ban kezdett el igazán futni, amikor David Bowie meglátta őket egy edzőmérkőzésen, és annyira megtetszett neki a játékuk, hogy rögtön meghívta őket egy közös gálameccsre. Azóta az alternatív rockot játszó banda támadójátékának sok követője akadt.

A Placebót többnyire az orvos szokta felírni a betegeknek az utolsó fázisban, amikor már minden reménytelen. Szűk környezetemben is található két ilyen vírusfertőzött. Nagyon nem lehet őket megkülönböztetni a normális embertől, mert mint az igazi huligánoknak csupán a Placebo meccsein mutatkozik meg a rejtett énjük. Mert ott amíg az egészséges nyugdíjas mentalitással megáldott emberkék kellemesen sörözgetnek, ők négy kézzel csápolnak fejenként és az oldalvonal mentén szaladgálnak.

A koncert élvezetesnek ígérkezik. Már abból a szempontból is, hogy az Uefa nemrég hivatalosan betiltotta a vuvuzelák használatát, így a szurkolóknak nem kell félniük, hogy maradandó halláskárosodással mennek majd haza a találkozóról. Bár gyakran megesik, hogy a nekivetkőzött lányokra és a mély kivágásokra a hangfalak begerjednek, ilyenkor jó, ha nem előttük akarjuk követni az élő közvetítést a Zsolna-Chelsea meccsről. A mérkőzésen a fiúk a Battle for the Sun album dalaiból válogatnak…

 hirdetes_810x300  

de láthatunk tőlük rögtönzött felfutásokat és kisebb összeállítást a korábbi meccsek akcióiból is:

Gondolom, ha Knézy Jenő még élne, akkor ő vezetné fel az együttest, de így csak klasszikus szavaival búcsúzhatunk és kívánhatunk a tömegnek egy „jó estét, jó szurkolást”!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!