„…én közben megállíthatatlanul törtem előre. A Botanikus kerttől csak egy sávban haladunk, vigyázni kell szűk a hely, szélesek a könyökök. A másik sávban dugó – rohadék autósok, jöttek volna biciklin! Hoppá, itt előttem valaki görcsöt kap, de szerencsére a járda felé dől ki – a mezőnyből. Már csak a közönség biztatása hajt előre. A hajrában a Hviezdoslav téren aztán visszaesek néhány hellyel – hiába, néhányan még 11 km után is frissek! A költő szobra előtt valaki a földön fekszik – innen már valaki be is vihetné szegényt, megérdemli! Ekkor én már csak az órát figyelem: 54, 29…30…31 Cél! Sikerült! Úgy érzem, én vagyok a legjobb! Majd    kiderül: a győztes ideje 34,52…! Na jójó, van még hova fejlődnöm…!”

(Egy lelkes futó gondolatai célbaérés után, 2008 április)

„…Tibi kolléga a lámpaoszlopokat kerülgetve verekedte magát előre, de kesőbb úgy látta, hogy ott elöl kicsi a valószínűsége, hogy női társaságba botlik, ezért – okosan – térd- és vizeletvisszatartási problémákra hivatkozva féltávon visszaesett. Nyomkereső a rá jellemző biztonsággal, egyenletesen vette a levegőt, és teljesítve célkitűzését – be is ért a célba. De a jó időhöz ez kevésnek bizonyult. Sör mellett be is vallotta, hogy túlságosan 0:0-ra játszott. Ami – valljuk be – ritkán jön be. Ami engem illet, testi épségemet nem kímélve küzdöttem – másfél perccel meg is javítottam a tavalyi időmet…de a 350 eurós első díj megnyeréséhez még egy kicsit javulnom kell…“

(2009 április)

„Nos, hogy továbbhaladjunk: a futásnál a legfontosabb a tökéletes légzés. Ki csókolódzott már életében? No, fiúk, azért több jelentkezőt vártam. A következő edzésre mindenki hozzon magának egy lányt, hogy gyakorolhassuk a légzéstechnikát“ … „Nem. A mutert nem lehet.”

 hirdetes_810x300  

(2010 augusztus, a nyári alapozáson történt taktikai megbeszélések feljegyzéseiből)

 

 A bemelegítést szemrevaló egészségügyi nővérkék tették élvezetesebbé. Habár ez azt eredményezte, hogy még a start előtt megkeményedtek az izmaink. Rájöttünk a fiúkkal az élet nagy igazságra, mégpedig arra, hogy bordasérülésre és csípőhúzódásra legjobb gyógymód a mesterséges lélegeztetés.

(2010 szeptember, pozsonyi éjszakai futás)

 

 Lágyó tökéletesen betartotta a taktikai utasításokat, és a lányok után futott. Ujjaival mutatja is, hogy mennyi lány van előtte…

(2010 szeptember, pozsonyi éjszakai futás)

 

Futottak még

Bratislava Night Run – Éjszakai futás Pozsony belvárosában

Rajtvonalon

Fuss, Forrest, fuss!

Pozsonyi éjszakai futás – River Park Night Run 2010

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!