Kinek szurkol, kinek szurkoljon a felvidéki magyar a közelgő Videoton – Slovan és az MTK – FK Senica meccseken?

Az egyik korábbi írásom, mely Slovenskóóóóó címmel a szlovákiai magyar sportszurkolásról íródott, érdekes vitát váltott ki. A szlovák hokiválogatott sikerei kapcsán tettem fel a kérdést, normális dolog-e felvidéki magyarként drukkolni Šatanéknak, vagy éppen ellenszurkolni nekik. Összegezve a tapasztalatokat és a vitát, két egymástól jól elhatárolható, és kb. azonos létszámú csoport körvonalazódott ki. Az egyik, ha úgy tetszik az ún. kemény magyarok számára elképzelhetetlen a szurkolás, a másik csoport számára teljesen normális dolog, hogy magukénak (is) tartják a megszerzett hoki-ezüstöt.

Bevallom, én a második csoportba tartozom (ide lőjetek), és szurkoltam a szlovák hokistáknak, bár szlovák címeres mezt azért nem húznék eközben magamra, és a szovák himnusz sem okoz különösebb bizsergést számomra.

Na de mi van akkor, ha a szlovák hokisok a magyarokkal kerülnek szembe? Volt már példa erre is pár éve. És hogy e sorok szerzőjénél mit okozott? Nem árulom el, de itt Itt elolvasható:

Haladjunk azonban tovább.

 hirdetes_810x300  

Az UEFA mai sorsolása az Európa Liga első fordulójában érdekes párosításokat hozott, és egy másik extrémizmusra hozzáállásbeli különbségre is felhívja a figyelmet. Mivel két meccsen szlovák – magyar összecsapás lesz, így adja magát a kérdés, kinek szurkol, kinek szurkoljon a felvidéki magyar a Videoton – Slovan és az MTK – FK Senica közelgő összecsapásain?

Természetesen a magyaroknak, mondhatnánk. Az első látásra egyszerű kérdés válasza azonban nem mindenki számára ennyire egyértelmű. Lásd az egyik top politikusunk korábbi válaszát azzal kapcsolatban, hogy kinek szurkolna egy Slovan Bratislava – Ferencváros Budapesten!

Szóval a hoki kapcsán már megvitattuk amit kellett, most pedig itt van két újabb összecsapás, mely ismét vallomásra késztet bennünket. Nemzeti minimumot előkészítő időkben, szlovákiai magyar megmaradás és fejlődés szorgalmazása közepette tegyük a szívünkre a kezünket, kedves olvasók, igen, Ön is, tisztelt Bugár Béla, és válaszoljunk az alábbi egyszerű kérdésre: Videoton vagy Slovan, illetve MTK vagy FK Senec?

Király Zsolt

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!