Kisebb vihart kavart a sajtóban a magyar olimpikonok formaruhájának igénytelensége. Szocsiban így kifejezetten ötlettelen, szürke ruhában lesznek kénytelenek feszíteni a magyar sportolók. Megnéztük azt is, hogy mutatnak majd az olimpián a szlovákok mellett és mit visel a világ.

Magyarország

A magyarokra általában nem jellemző az effajta jellegtelenség a ruhatervezés terén. A 444.hu utánajárt a dolognak. Ebből kiderült, hogy az elnagyolt öltözet oka, hogy az Adidas évtizedek után már nem vállalta a munkát, ezek a formaruhák pedig az utolsó pillanatban készültek el. Úgy is néznek ki.

MOB1
A magyar formaruhák. Kép: MOB

Mivel kevés volt az idő, a magyar szövetség más kivitelező után nézett, amit december végére sikerült tető alá hozni. A nemzeti melegítőket a Fani Sport gyártja, az elegáns ruházatot pedig a Virginia kft. A MOB szerint így is csoda, hogy ilyen hamar el tudtak készülni a ruhákkal. A tudósítások szerint egy sportoló teljes öltözete hétszázezer forintba kerül, és több mint negyven ruhadarabot tartalmaz. Az olimpiai csapat öltöztetése így mintegy 42 millió forintjába került a MOB-nak.

MOB2
Kép: MOB.hu
MOB3
Kép: MOB.hu
MOB4
Kép: MOB.hu

Szlovákia

A szlovák formaruhát Olympic Fashion Show on Ice néven külön műsor keretében mutatták be Pozsony egyik bevásárlóközpontjának jegén. A műsorvezető a köztévé sportkommentátora, Marcel Mečiak volt. A beszállító a McKinley márka az Intersporttól, mely a Szlovák Olimpiai Bizottság fő partnere.

 hirdetes_810x300  

A ruhakiegészítőket a poprádi Sport Cool, a lábbeliket az olimpiai bizottság fő partnere, a Gabor jegyzi. A kollekció része még a táska, hátizsák és melegítő is, továbbá egy Bollé márkájú napszemüveg a lévai Regina Import-tól és a Daylong termékei a Spirig Easter cégtől.

A kollekció fő motívuma, csakúgy, mint a két évvel ezelőtti londoni olimpia ruházatának esetében is, a csicsmányi (Čičmany) népi minta, mely a pulóvereken és a kiegészítőkön látható. Ezt egészíti ki a szív motívum, ami a csapategységet, a becsületet és a büszkeséget hivatott ábrázolni. Az egész kollekció három komplett öltözetből áll.

SOB1
A szlovák kollekció 1. formaruhája. Kép: olympic.sk
SOB2
Kép: olympic.sk
SOB3
Kép: sport.sk
SOB5
Kép: sport.sk

Világ

Szocsi egyébként nagyon fontos a divatcégeknek, a franciák Lacoste, az amerikaiak Ralph Lauren, az oroszok Bosco, az olaszok Armani, a britek és a németek Adidas, a svédek a H&M-el terveztették meg modelljeiket.

fr
Franciaország
swe
Svédország
est
Észtország
NED
Hollandia
Prezentē Latvijas Olimpiskās komandas tērpus Sočiem
Lettország
OLY Cda Uniforms 20131030
Kanada
gbr
Nagy-Britannia
pol
Lengyelország
DEM
Németország

Nektek melyik ország ruházata tetszik jobban? Ki nyeri olvasóink divatversenyét?

Körkép.sk/ny.

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!