Sapkában és kesztyűben az angolok. Götze a pálya szélén alkothat újra nagyot. Életbe lép a gólvonal-technológia. A divatoknál Belgium a menő. Messi otthonról szurkol a spanyoloknak.

1. Sapkában és kesztyűben az angolok

Hatvannégy év után rendeznek újra Brazíliában futball-világbajnokságot. Németország, Mexikó, Olaszország és Franciaország után a dél-amerikaiak is másodjára nyerték el a rendezés jogát. Az 1950-es vébé emléke még mindig ott ég (!) az angolokban, ezért is készültek melegítőben, kabátban, kesztyűben és sapkában a 25–35 fokos „megégettetésre“. Vajon sikerrel járnak Lampardék?

Angol-valogatott
Forrás: Europress

2. Götze a pálya szélén alkothat újra nagyot

A magas hőmérséklet és páratartalom negatív hatással lehet a játékosok teljesítményére és veszélyeztetheti azok egészségét: a hatalmas forróságra való tekintettel a játékvezető a mérkőzés 30. és 75. percében két-három perces ivószünetet rendelhet el, amennyiben a hőmérséklet meghaladja a 32 fokot. Csak aztán Götze nehogy megint másra használja az értékes perceket! Emlékeztek még?

 hirdetes_300x300  

3. Életbe lép a gólvonal-technológia

Világbajnokságon először használják a gólvonal-technológiát: ha a labda áthalad a gólvonalon, a játékvezető órája jelez. Ennek célja elkerülni az olyan tévedéseket, amilyenre például a 2012-es Európa-bajnokságon került sor. Az Anglia–Ukrajna mérkőzés 62. percében a játékszer teljes terjedelmében áthaladt az angolok gólvonalán, Kassai Viktor és segítője azonban nem adta meg az ukránok találatát. Nézd vissza, mi is történt pontosan!

4. A divatoknál Belgium a menő

Az elmúlt hónapokban igencsak megszaporodtak a Belgiumnak szurkoló divatdrukkerek. Elsősorban Chelsea-szimpatizánsok táboráról van szó, a londoni Kékektől ugyanis Eden Hazard és Thibaut Courtois is a Vörös Ördögöket erősíti majd. Mivel a belgáké az egyik legfiatalabb és legminőségibb keret, akár a végső győzelemre is esélyesek lehetnek. A fogadóirodák általában az 5. helyen említik őket Brazília, Argentína, Németország és Spanyolország mögött. Lehetséges, hogy a hollandok után a belgák okozzák idén a brazilok vesztét?

kupa
Lehetséges, hogy a hollandok után a belgák okozzák idén a brazilok vesztét?

5. Messi otthonról szurkol a spanyoloknak

Tudtad, hogy a spanyol válogatott Isco kutyáját is Messi-nek hívják? A 22 éves karmester Real Madridba való igazolását többen is kifogásolták, mondván, Isco komoly Barca-drukker lehet, ha még a kutyájának is ezt a nevet adta. Messi mindenesetre otthonról szurkolhatja végig gazdája és társai szereplését a vébén. Jöhet a címvédés?

isco-y-perro
Isco és kutyája, Messi

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!