Kettőből kettő a DAC idei mérlege a Nagyszombat elleni rangadón túl, a Slovan elleni rangadón innen. Ritkaság, hogy a csapat három hazai meccsel indítsa a bajnokságot, ám egyúttal lehetőség az erős kezdésre.

Kiváltképp igaz ez, ha rögtön két presztízsmeccsen van alkalma bezsebelni a sárga-kékeknek a 3 pontot. A Nagyszombatiak pont nélkül hazaküldése után komoly önbizalomlöketet adhatna a DAC-nak, ha a Slovan skalpjával mehetne jövő héten a nem kevésbé nehéznek ígérkező zsolnai vendégjátékra.

FC DAC 1 – 1 Slovan Pozsony

Dunaszerdahely, Városi stadion, 6443 néző,  játékvezető: Kamil Horváth
Gól: Kwin (36.) – Priskin (15.)
Sárga lap: Michalík, Kwin, Straka, Brašeň, Štepanovský – Kotula, Sekulić
Piros lap: Sekulić (Slovan)

FC DAC: Tujvel – Štepanovský, Kwin, Brašeň, Michalík – Sarr (Krišto), Pačinda, Ljubičić, Straka – Szarka, Polievka (Jurčo)

Slovan: Krnáč – Saláta, Gorosito, Podaný, Kotula – Mészáros (Oršula), Zreľák, Milinković, Sekulić, Štefánik  (González) – Priskin (Peltier)

EDZŐI NYILATKOZATOK

 hirdetes_300x300  

Dušan Tittel (Slovan): Azt hiszem, remek meccset láttunk. Győzni szerettünk volna, de a DAC kiváló teljesítményt nyújtott, ezért a döntetlent igazságosnak érzem. Nyolcadik mérkőzésünket játszottuk egy hónapon belül, így be kellett osztanunk a játékosok erejét.

Tomislav Marić (DAC): Az első félidőben látottakkal elégedett vagyok, a második félidővel kevésbé. Az 1:1-es eredmény viszont, azt hiszem, megfelelő, és innentől fogva a Zsolnára koncentrálunk.

A játék képe alapján győzelmet érdemelt volna a DAC, de túl sok hibával játszottak, a Slovan pedig túl jó hatékonysággal használta ki a minimális lehetőségét.
A játék képe alapján győzelmet érdemelt volna a DAC, de túl sok hibával játszottak, a Slovan pedig túl jó hatékonysággal használta ki a minimális lehetőségét.

1 síp - kicsi90+2′ Vége a meccsnek! A DAC nem tudta kiaknázni a negyedórányi létszámfölényt a meccs végén, és szinte végig jobban játszva, győzelmet érdemelt volna, de a sok körülményeskedés miatt csak 1:1-es döntetlent ért el a vendég Slovan ellen.

1 sárga_lap - kicsi90+1′ Štepanovský kapott sárgát.

 

1 kimaradt - kicsi89′ Szarka óriási gólhelyzetben elkövetett, nagy-nagy kínlódása után Sarr lőtt lesgólt. Ezután Sarr le is ment, Krišto állt be helyette. 2 perc ráadás.

88′ Az előnyben játszó DAC kis területen próbálja áttörni a Slovan-falat ahelyett, hogy a létszámfölényét kihasználva, széthúzná a játékot.

87′ Erőlködő összjáték után Pačinda lőtt nagyon gyengén.

1 csere - kicsi85′ Egyelőre nem tud lehengerlő támadásba átmenni az emberelőnyben játszó DAC. Most pedig lejön a magyar szurkolók körében közutálatnak „örvendő” Priskin, a helyét Peltier foglalta el.

84′ Kapushiba után szögletet lőhetett a Slovan, majd egy újabbat.

82′ Ljubičićet szerelték a tizenhatoson belül.

80′ Emberelőnyben is a DAC támad, de nem sikerül lőni. Most végre Szarka elvállalta, és Krnáčnak kellett komolyan nyújtóznia, hogy kitolja a lapos lövést a hosszú alsóból.

1 sárga_lap - kicsi79′ Kevesebb foci volt mostanában, ezúttal Brašeň sárgult be.

 

1 piros_lap - kicsi77′ Sekulić megkapta a második sárgáját is, amit egy pirosra cserélt be neki a bíró. Straka helyett Pambou a pályán.

75′ Sekulić botladozott végig szerencsével a teljes DAC-védelmen, hogy végül Tujvel oldja meg a krízist egy jó kimozdulással, majd Szarka előbb lemaradt egy beadásról, majd addig technikázott a másik kapu előtt, amíg nem lett az ügyből semmi.

74′ Most inkább a Slovan percei zajlanak, a DAC védelem rendre egy lépéssel az események mögött jár.

1 sárga_lap - kicsi72′ Straka is megkapta a sárgáját.

 

1 sárga_lap - kicsi69′ Rángatásért Kwin kapott sárga lapot. Štefánik helyére González állt be. Fél perccel később Sekulić is besárgult. Azért egy kis foci is volt: a DAC előbb a kapu előtti gurigázást nem tudta lövésig elvinni, majd Krnáč húzta le a beadást.

1 csere - kicsi66′ Oršula állt be Mészáros helyére a Slovanba.

 

65′ Kwint ápolják egy ütközés után. Már jobban is van.

A DAC többet támad, a Slovan pedig inkább a hosszú indításoktól remél sikert.
A DAC többet támad, a Slovan pedig inkább a hosszú indításoktól remél sikert.

1 csere - kicsi61′ Polievkát Jurčo váltja.

 

59′ Priskin kapott hosszú indítást középen, de Tujvel résen volt, és a kapujából kimozdulva megelőzte.

1 sárga_lap - kicsi56′ Michalík kapott sárgát Priskin faragásáért, éppen a Priskinnel kapcsolatban igencsak hangos hazai tábor orra előtt. Így, beleszámítva a szurkolók skandálását is, összességében valószínűleg a Slovan magyar támadója járt rosszabbul.

55′ A DAC támadásaiban továbbra is van élet és elképzelés, most Straka harcolt ki szögletet. A szögletből viszont nem lett semmi.

53′ Strakát tarkón csapták, de a bíró előnyszabályt intett, majd a partjelző a szerdahelyi indítás után rögtön lest. Pedig Sarr és Polievka együtt indultak, nagy helyzet lett volna.

50′ Pačinda kapott jó passzt a bal oldalon, Polievkához passzolt, aki Sarrhoz keresztezett, de utóbbi fölé-mellébikázta a játékszert.

48′ Pačinda visszafejelt labdájára Polievka érkezett, de nem ugrott elég magasra.

1 síp - kicsi46′ Elkezdődött a második félidő.

 

Szünetben ismerkedjünk meg a vendégszurkolókkal!
Szünetben ismerkedjünk meg a vendégszurkolókkal!

1 kimaradt - kicsi45′ Pačinda a tizenhatos oldalsó vonaláról lőtt a hosszú sarokra, de lövése a felső lécről jött le. Szögletből jött a DAC, a kivágott labdát éppen beadni készül Štepanovský, amikor a teljesen pártatlan játékvezető úgy döntött, hogy ez a félidő nemhogy egy percnyi, de egy beadásnyi ráadást sem érdemel, és gyorsan lefújta, mielőtt baj érhette volna a Slovant. Félidő.

44′ A szögletet kivágta a Slovan-védelem, de a DAC maradt támadásban, majd Pačinda beadását szerezte meg Krnáč.

43′ Polievka centikkel maradt le Kwin beadásáról a hosszú saroknál, de egy vendégjátékos beleért. Szöglet.

Szerdahelyi gólöröm.
Szerdahelyi gólöröm.

1 sárga_lap - kicsi39′ Ígéretes helyről Straka lőtte el a hosszú sarok fölé a szabadrúgást. A szabálytalanságért Kotula kapott sárgát.

1 gól - kicsi36′ GÓÓÓÓL!!! 1:1! A szögletből beadott labdát Kwin fejelte nagy erővel a kapu jobb oldalába!

 

Továbbra is támadásban a DAC.
Továbbra is támadásban a DAC.

31′ Szarkának volt hosszú egy mélységi indítás.

30′ A meccs irama némileg leült, az indulatok viszont egyre duzzadnak, sokasodnak a szabálytalanságok is a pályán.

26′ Ljubičić érkezett Sarr lapos indítására, de csak mellélőni tudott becsúszva.

25′ Polievka középen, a kaputól kb. 18 méterre kapott labdát egyedül, de gyengén és középre lőtte.

20′ Amikor viszont a Slovan előbújik, akkor egy pillanat alatt zavarba tudják hozni a támadói a lassan mozgó DAC-védőket.

18′ Nem sokat változtatott a játék képén a gól, továbbra is a DAC jön előre, és próbálkozik.

1 gól - kicsi15′ Derült égből villámcsapásként lőtt gólt a Slovan, amely eddig egyetlen épkézláb támadást nem vezetett. Egy rossz szerdahelyi passz után indult meg Priskin a jobbszélen, majd a jobb sarokba lőtt.

11′ Tíz perc elteltével egyértelműen a DAC a kezdeményezőbb, egyelőre támadásra látszik berendezkedni a sárga-kék csapat.

10′ Most Kwin viszonozta Štepanovskýnak az előbbi jó átadást, laposan indította a jobbszélsőt, aki hasonlóanan fejezte be az akciót, mint az imént Kwin.

9′ Ügyesen szövögeti támadásait a DAC, most Brašeň lőtt laposan Krnáč ölébe.

6′ Štepanovský kapott jó labdát a jobbszélen, laposan Kwinhez passzolt, aki áttette bal lábbal, majd ívelten, kicsivel a hosszú felső sarok fölé lőtt. Szép akció volt!

5′ Szép háromszögpasszokkal, kis területen támadott a DAC, de ezt a hazaiak kirúgták, az ezt követő távoli bomba viszont nem sokkal ment a vendégek kapuja fölé.

3′ Két perc elteltével eddig több dulakodás volt, mint foci, a hazai szurkolók pedig Priskin tudtára hozzák, hogy igencsak nehezményezik a közelmúltbeli, Slovanhoz igazolását.

1 síp - kicsi1′ Óriási hangulatban kezdődött el a meccs!

 

Így hangoltak a szurkolók.
Így hangoltak a szurkolók.

Már kint vannak a csapatok a pályán, azonnal kezdenek!

Mi egy vérből valók vagyunk - énekelte el az egész stadion. Ezután megszámolták a Slovan helyszínen tartózkodó szurkolóit, és jóindulatúan elskandálták nekik a "Harmincan vagytok..." kezdetű rigmust, ugyanis nem biztos, hogy vannak annyian.
Mi egy vérből valók vagyunk – énekelte el az egész stadion. Ezután megszámolták a Slovan helyszínen tartózkodó szurkolóit, és jóindulatúan elskandálták nekik a „Harmincan vagytok…” kezdetű rigmust, ugyanis nem biztos, hogy vannak annyian.

Köszöntjük az olvasókat, akik a Körképen követik a DAC-Slovan rangadót! A stadionban már most, 20 perccel kezdés előtt teltház van.

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!