A hétvégén a 29. fordulóval folytatódik a német Bundesliga. Dárdai Pál csapata továbbra is harcban áll a Bajnokok Ligáját érő harmadik helyért, míg Szalai Ádám csapata, a Hannover, valószínűleg nem tudja elkerülni a kiesést.

 

 

Bundesliga, 29. forduló:

 

Hertha BSC – Hannover 2:2 (1:1)

 hirdetes_300x300  

 

Helyszín:  Olympiastadion, Berlin Vezette: Brand

 

Gólszerzők: Ibisevic (4.), Kalou (72.) ill. Sobiech (18.), Schmiedabach (58.)

 

Álomszerűen kezdődött a találkozó a berliniek számára, hiszen első helyzetükből gólt szereztek a 4. percben, Plattenhardt kiváló labdát ívelt Vedad Ibisevic elé, aki a tizenhatosról lőtt a kapuba.

 

A sereghajtó a 7. percben egyenlíthetett volna, Manuel Schmiedebach lövése a jobb kapufán csattant.  A Hannovernél egyébként Szalai Ádám a kispadon foglalt helyet. Az ő helyére bekerülő Sobiech pedig élt is a lehetőséggel a 18. percben, Kiyotake passzát követően öt méterről vágta a kapuba a játékszert.

 

A félidő további része kiegyenlített játékot hozott, kevés helyzettel. A második játékrész elején a Hannover megszerezte a vezetést, Schmiedebach kényszeritőzött a csereként beálló Karamannal majd a kapuba lőtt.

 

A folytatásban Dárdai Pál csapata rákapcsolt és komoly nyomás alá helyezte a vendégek kapuját, nem is úszták meg gól nélkül a találkózó végéig. A 72. percben Schieber remek passzát követően Kalou vágta közel hét méterről a labdát a bal alsó sarokba.

 

A 83. percben megszerezhette volna a vezetést is a Hertha, azonban Ibisevic ziccerét hárította Zieler így maradt a 2:2. A Hertha ezzel maradt a harmadik helyen és 4 pont az előnye az üldözőkkel szemben, akik ma illetve vasárnap lépnek pályára.

 

A berliniek legközelebb Hoffenheimbe látogatnak.

 

Nyitókép: Hertha facebook oldala

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!