Majdnem tragédiába torkollott Veres Zoltán műrepülő és két dél-afrikai társa közös Guiness-rekord kísérlete a tegnapi Budapesten megrendezésre kerülő Nagy Futam autó-, motor- és a légibemutatón.

 

A rekordkísélet lényege az lett volna, hogy a három gép hármas formációban egyszerre repüljön el a Lánchíd alatt. Egy balfordulót követően érkeztek meg a hídhoz,  majd sikeresen átrepültek alatta, de az egyik dél-afrikai pilóta, Larry Beamish gépe a megerősödő szél  miatt beleért a vízbe.

 

Beamish gépe épp a híd alatt billent ki egyensúlyából egy „szélbefúvás” miatt, és elkezdett a víz felé süllyedni, de a Veres Zoltán balján repülő pilótának sikerült korrigálnia a kilengést.

 

 hirdetes_810x300  

 

A Budapesten már-már hagyománynak számító Nagy Futamon idén Nascar, DTM, tereprali és drift-versenygépek, versenymotorok és versenykamionok is bemutatóztak a magar főváros szívében. Az esemény különlegessége, hogy az oda látogatók olyan közel kerülhetnek a versenyzőkhöz és gépeikhez, mint egy zárt versenypályán soha.

 

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy már negyedik alkalommal ülhetek itt illusztris társaságban, az ilyen, kapun kívüli események is hozzájárulnak ahhoz, hogy hazánkban ennyire népszerûek a technikai sportok, s ezért tudtuk többek között újabb öt évre meghosszabbítani a Formula–1-es szerzõdésünket. Büszkék vagyunk a pálya új aszfaltjára, mint ahogy arra is, hogy harminc év után sikerült elérni, hogy a jövõ héttõl egy új Volán-busz járat szállítja akár a Hungaroringre is az utasokat. Így már nem csupán a nagy események alatt közelíthetõ meg közösségi közlekedéssel a versenypályánk” – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

Forrás: Autosforum.hu
Forrás: Autosforum.hu

 

Az esemény sztárvendége a korábbi Formula–1-es legenda, Gerhard Berger volt

 

M4sport.hu, Autosforum.hu

Nyitókép: gettyimages.co.jp

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!