Szerda este került megrendezésre az Európa Liga döntője, ahol a spanyol Sevilla és az angol Liverpool feszült egymásnak Bázelben.

 

A mérkőzés előtt

 

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón egyik vezetőedző sem volt túl visszafogott.

 

 hirdetes_810x300  

„Nem frusztrál a döntőkről hozott mérlegem, ez van. Ha vége lesz a rossz sorozatomnak, vége lesz. Persze nem vagyok boldog ezzel a mérleggel. Túl sok ezüstöt nyertem már, de ezüstérmet szerezni még mindig jobb, mint egyáltalán nem kapni semmit”

 

– nyilatkozta Jürgen Klopp

 

„Ezek a futballisták sok nehézséggel szembesültek. Rengetegen kételkedtek bennük, és most nagy lehetőséget kapunk velük együtt, hogy megtegyük a döntő lépést. Az elején csak én voltam meggyőződve a keret minőségéről, de mostanra már mások is tisztában lehetnek ezzel. Megoldottuk a nehézségeinket, tudjuk, mennyire vágynak a szurkolóink a trófeára. Csodálatos látni otthon és idegenben, szerte a világon, hogy mennyien állnak mellettünk – ez mindent elmond a klubról. Nem könnyű mindenre felkészülni, de azt hiszem, a játékosaim készen állnak.”

 

 

05_17183548_3ba4f5_2871405a
Mérkőzés előtti sajtótájékoztató

 

„Amit az előző években elértünk, az csodálatos, de itt már nem szeretnénk megállni: bennünk van, hogy újra és újra át akarjuk élni a diadalt. A Liverpool a világ egyik legjobb csapata, fantasztikus történelemmel. Klopp vezetésével megváltoztak a játékosai, láthatóan boldogok a pályán – kicsit olyanok, mint a Bilbao, végig hajtanak, letámadnak, száz százalékot nyújtanak. Minden tudásunkra szükségünk lesz ellenük – beírhatjuk magunkat a kupa történelmébe, de vigyáznunk kell, hogy ne ragadjanak el az érzelmeink a döntőben. A hideg fejre nagy szükségünk lesz”

 

– nyilatkozta a Sevilla trénere Emery a hivatalos sajtótájékoztatón

 

A mérkőzés krónikája

 

DÖNTŐ

&nbsp

Liverpool – Sevilla 1:3 (1:0)


Bázel, St. Jakob-Park, 35 000 néző. Vezette: Eriksson (svéd)

 

Gólszerzők: Sturridge (35.), ill. Gameiro (46.), Coke (64., 70.)

 

LIVERPOOL: Mignolet – Clyne, K. Touré (Benteke, 82.), Lovren, Moreno – Can, Milner – Lallana (Allen, 73.), Firmino (Origi, 69.), Coutinho – Sturridge. Vezetőedző: Jürgen Klopp

 

SEVILLA: David Soria – Mariano, Rami (Kolodziecjzak, 77.), Carrico, Escudero – Krychowiak, N’Zonzi – Coke, Banega (Cristóforo, 93.), Vitolo – Gameiro (Iborra, 89.). Vezetőedző: Unai Emery

 

A mérkőzés összefoglalója

 

https://www.youtube.com/watch?v=lJHHffAuXlk

 

A mérkőzés után

 

A Sevilla csapata történelmet írt zsinórban harmadik győzelmével. Amióta Unai Emery a csapat trénere, minden évben győztek a piros-fehérek. Reyes is beállított egy csúcsot, mivel ő az egyetlen játékos, aki öt alkalommal is megnyerte a trófeát. Két alkalommal még az Atletico színeiben, és most háromszor a Sevillával. Győzelmével az andalúziai csapat jövőre az Bajnokok Ligája csoportkörében indulhat, míg a Liverpool nemzetközi kupa nélkül marad a következő szezonban.

 

2366411_w2
2016-ban is Sevilla az Európa-liga győztese

 

Képek forrása: uefa.com

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!