A foci-Eb vasárnapi játéknapján folytatódtak a nyolcaddöntők küzdelmei, három mérkőzésre került sor.

 

A játéknap krónikája

 

Izgalmasan indult a Franciaország – Írország összecsapás, miután az írek már a második percben megszerezték a vezetést egy büntetőből. Az első félidőben nem sikerült a franciáknak egyenlíteni, viszont a második félidőben Griezmann duplájával (’58., ’61.) megfordították az állást, be is állítva a végeredményt.

 

 hirdetes_300x300  

Az írek a második félidőben emberhátrányba kerültek, miután Duffy-t a 66. percben, abszolút jogosan kiállították. A franciák a negyeddöntőben az Anglia-Izland mérkőzés győztesével találkoznak majd.

 

1
forrás: uefa.com

 

Franciaország – Írország 2:1 (0:1)

 

Helyszín: Stade des Lumieres, Vezette: Nicola Rizzoli (olasz)
Gólszerzők: Griezmann (58., 61.), ill. R. Brady (2. – 11-esből)
Sárga lap:  Kanté (27.), Rami (44.) ill. Coleman (25.), Hendrick (41.), Long (72.)
Kiállítva: Duffy (66.)

 

Franciaország: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kanté (Coman, a szünetben, Sissoko, 93.), Matuidi, Pogba – Griezmann, Giroud (Gignac, 73.), Payet. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Írország: Randolph – Coleman, Keogh, Duffy, R. Brady – Hendrick, McCarthy (Hoolahan, 72.), McClean (O’Shea, 69.), S. Ward, D. Murphy (Walters, 65.) – Long. Szövetségi kapitány: Martin O’Neill

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

https://www.youtube.com/watch?v=crejSXjjvVI

 

Németország – Szlovákia

 

A nap másik mérkőzésén a világbajnok Németország mérkőzött meg Szlovákia válogatottjával. A németek már a 7. percben gólt szereztek Jérome Boateng révén, és bár Özil kihagyott egy 11-est, Gomez találatával 2:0-ás előnnyel zárták az első félidőt.

 

A szlovákok jóformán el sem jutottak Neuer kapujához az első félidőben, a második játékrészben viszont már némileg több támadást láthattunk tőlük, Neuernek kétszer is nagyot kellett mentenie. Ettől függetlenül a 63. percben Draxler góljával 3:0-ra nőtt a németek előnye.

 

A 2016-os EB-n eddig egyedül a németek nem kaptak gólt, összességében már közel 500 perce érintetlen Neuer hálója. A német válogatott július 2-án az olasz-spanyol meccs győztesével találkoznak Bordeaux-ban.

 

Germany's midfielder Thomas Mueller (L) challenges Slovakia's midfielder Juraj Kucka during the Euro 2016 round of 16 football match between Germany and Slovakia at the Pierre-Mauroy stadium in Villeneuve-d'Ascq near Lille on June 26, 2016. / AFP / KENZO TRIBOUILLARD (Photo credit should read KENZO TRIBOUILLARD/AFP/Getty Images)
forrás: uefa.com

 

Németország – Szlovákia: 3-0 (2-0)
Helyszín: Stade Pierre Mauroy, Lille Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
Gólszerzők:  Boateng (8.p), Gomez (43.p), Draxler (63.p)
Sárga lap: Kimmich (46.p), Hummels (67.p)  ill. Skrtel (10.p), Kucka (91.p)
Kiállítás:

 

Németország:Neuer – Kimmich, J. Boateng (Höwedes 71.p), Hummels, Hector – Khedira (Schweinsteiger 76.p), Kroos – Th. Müller, Özil, Draxler (Podolski 72.p) – Gomez Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Szlovákia:Kozáčik – Pekarík, Škrtel, Durica, Gyömber (Saláta 84.p) – Hrošovský, Škriniar, Hamšík – Kucka, Weiss (Gregus szünetben) – Ďuriš (Sesták 64.p.) Szövetségi kapitány: Ján Kozák

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

https://www.youtube.com/watch?v=2dhWVVvlU4g

 

Magyarország-Belgium

 

A nap legjobban vár mérkőzése az esti Magyarország-Belgium volt. A belgák már a 10. percben Alderweireld góljával megszerezték a vezetést, ám ezután Bernd Storck csapata egészen az utolsó 15 percig nemcsak bravúrosan védekezett, hanem számtalan helyzetet is kialakított és letámadta az ellenfelet.

 

A második félidőben Gerát Elek váltotta, Király pedig tovább folytatta bravúros védését. Több helyzetet is láthattunk Lovrencsicstől, Szalaitól és Pintértől, ám sajnos a gól elmaradt. A 78′ percben a frissen csereként, Lukaku helyére beálló Batshuayi talált be a magyar hálóőr kapujába, majd 2 perccel később Eden Hazard növelte 3-ra a belga gólok számát.

 

Ekkor a magyar csapat jóformán már nem is védekezett, inkább a támadásokra helyezték a hangsúlyt, Bernd Strock felküldte Nikolics Nemanja-t és Böde Dánielt is. A hosszabbításban az i-re a pontot Yannick Carrasco tette fel, és be is állította a végeredményt, Magyarország-Belgium 0:4, a belgák Wales válogatottjával találkoznak a negyeddöntőben.

 

3
forrás: uefa.com

 

Magyarország – Belgium 0-4 (0-1)


Helyszín:  Stadium Municipal,Toulouse Vezette: Milorad Mazic (szerb)
Gólszerzők: Alderweireld (10.), Batshuayi (78.), Hazard (80.), Carrasco (90+1.)
Sárga lapok: Kádár (35.), Lang (47.), Elek (61.) ill.: Vermaelen (67.), Batshuayi (90.)
Kiállítva:

 

Magyarország: Király – Lang, Guzmics, Juhász (Böde, 79.), Kádár – Gera (Elek, a szünetben), Nagy Á. – Dzsudzsák, Pintér Á. (Nikolics, 75.), Lovrencsics G. – Szalai. Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Belgium: Courtois – Meunier, Alderwireld, Vermaelen, Verthongen – Witsel, Nainggolan – De Bruyne, Mertens (Carrasco, 70.), E. Hazard (Fellaini, 81.) – R. Lukaku (Batshuayi, 76.). Szövetségi kapitány: Marc Wilmots

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

https://www.youtube.com/watch?v=z6Bz9bRKdlI

 

Körkép.sk/nemzetisport.hu
képek: uefa.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!